BM'den 22.5 Milyon Dolarlık İnsani Yardım Çağrısı

Birleşmiş Milletler, 2018 yılı için 22.5 milyon dolarlık insani yardım çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM), 91 milyon insanın risk altında olduğunu belirterek 2018 yılı için 22.5 milyar dolarlık insani yardım çağrısında bulundu. BM tarafından başlatılan küresel yardım çağrısı ile 91 milyonu hayati risk altında bulunan 136 milyondan fazla insana yardım edilmesi amaçlanıyor. BM Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock yaptığı açıklamada "2018 yılında 136 milyondan fazla insanın yardıma muhtaç olacağını tahmin ediyoruz. Geçtiğimiz yıla oranla yüzde 5’lik bir artış gösterecek. Her zamankinden daha fazla insan yardıma ihtiyaç duyacak. Dünya üzerinde doğal felaketler, uzun süren çatışmalar, salgın hastalıklar, göçe zorlanan insanlar nedeniyle 136 milyondan fazla insanın yardım ve korumaya ihtiyacı var" dedi.

Lowcock, çatışmalar ve uzun süredir devam eden krizlerin, 2018 yılında da insani yardım ihtiyaçlarının başında geleceğini söyleyerek geçtiğimiz yıl dünya çapında 13 milyar dolarlık yardım toplanabildiğini de sözlerine ekledi.

Yemen’de 8 milyon kişi açlık sınırında

BM, Nijerya, Güney Sudan, Suriye, Yemen BM’nin insani yardıma muhtaç yerler arasında en üst seviyede yer aldığını da belirten Lowcock, Yemen’deki kriz için "en büyük insani kriz" diyerek endişelerini dile getirdi. Lowcock, Yemen’in 25 milyonluk nüfusunun olduğunu ve 20 milyonunun yardıma muhtaç olduğunu belirterek yaklaşık 8 milyon kişinin açlık sınırında olduğu konusunda uyarıda bulundu.

Çocuklara Yardım Vakfı, Save the Children International’ın CEO’su ve Eski Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt ise dünya üzerinde aç çocuk sayısının arttığını belirterek, "Yemen’de büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Yemen’de her gün koleradan ölen çocuk sayısı yüzden fazla. Bu çok ciddi bir kriz. Bu zor durumda yardım eden bağışçılarımıza minnettarız" dedi.

Kaynak: İHA