Biga'da Konferans

Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ercan Öztemel, Biga Sanayici ve İşadamları Derneğince (BİSİAD) düzenlenen konferansa katıldı.

Prof. Dr. Öztemel, konferansta yaptığı konuşmada, her geçen gün beyin gücünün daha önemli hale geldiğini söyledi.

Kısa vadede işgücü yapısının değişeceğini ve kısmen işsizliğe sebep olsa da uzun vadede iş gücünü nitelikli ve nicelikli yönünden artacağını belirten Öztemel, şöyle konuştu:

"Yeni iş olanakları doğacaktır. Endüstri, endüstriyel hayatımızda kaçınılmaz olarak kendisini hissettiren ve toplumsal dönüşümü tetikleyen unsurlara dikkat çekmek ve bu kapsamda sağlıklı bir dönüşüm sürecinin nasıl oluşturulacağına dikkatleri çekmektir. Ne üretiyorsanız üretin boyutunu küçültmeye marifetlerini büyütmeye bakmak durumundayız ki rekabet edebilelim başarılı olabilelim. Gelecekte fikirler kadar kıymetli bir şey olmayacak. Bütün şirketler bütçe yapıyorlar çünkü para çok önemli. İşletmenin entelektüel sermayesini de belirlemek zorundasınız. Fikirleri toplayacaksınız, projelendirebileceklerinizi, projelendireceksiniz, o işi yapan kişilerin de telif hakkı dediğimiz o fikrin karşılığını da ödeyeceksiniz. Ülke olarak da böyle firma olarak da böyle."

Program sonunda BİSİAD Başkanı Baş, Öztemel'e minyatür kıspet hediye etti.

Kaynak: AA