Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba: 'Sözde itibardan tasarruf etmeyenler, işçinin aldığı üç kuruştan fedakarlık etmesini beklemektedir' 'Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi asgari ücret net en az 2 bin lira olmalıdır'.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Sözde itibardan tasarruf etmeyenler, işçinin aldığı üç kuruştan fedakarlık etmesini beklemektedir." ifadesini kullandı.

Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada, 2018'de geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için Asgari Ücret Tespit Komisyonunun dün ilk toplantısını yaptığını hatırlattı.

Enflasyonun çift hanelerde olduğu, Türk lirasının aralıksız değer kaybettiği, gıdadan giyime, benzin ve doğal gaza kadar her şeye zam geldiği bir süreçte, emekçilerin umutla asgari ücretin insanca bir yaşam için gereken sınıra gelmesini beklediğini aktaran Ağbaba, Türkiye'deki açlık sınırının bin 567 lira, yoksulluk sınırının ise 5 bin 106 lira olduğunu belirtti.

Asgari ücretin bin 404 lira ile açlık sınırının da altında olduğunu ifade eden Ağbaba, AK Parti iktidarında emekçilerin açlığa ve yoksulluğa mahkum edildiğini savundu.

Böyle bir ortamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun, komisyonun açılış toplantısında "İşçi ve işverenden fedakarlık bekliyoruz." dediğini aktaran Ağbaba, "Hükümetin çarpık bakış açısını bir kez daha ortaya koymuştur. Sözde itibardan tasarruf etmeyenler, işçinin aldığı üç kuruştan fedakarlık etmesini beklemektedir. Bir kez daha çağrı yapıyoruz. Bu ülkede alın teri ile ekmek parasını kazanan milyonlarca yurttaşımız insanca bir yaşamı hak ediyor. İşte bu yüzden Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi asgari ücret net en az 2 bin lira olmalıdır." açıklamasında bulundu.
Kaynak: AA