Alparslan Türkeş'in Doğumunun 100. Yılı

Ülkü Ocakları Edirne İl Başkanı Taner Albayrak, MHP'nin kurucu lideri Alparslan Türkeş'in doğumunun 100. yılı dolayısıyla Ankara'da çeşitli ziyaretlerde bulunduklarını bildirdi.

Albayrak, yaptığı yazılı açıklamada, Edirne'den Ankara'ya, 4 otobüs dolu ülkücü camiaya gönül verenlerle gittiklerini belirtti.

Türkeş’in kabri başımda 140 "ülküdaşının" anmaya katıldığını aktaran Albayrak, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün huzuruna yürüyerek Atamızın kabrini ziyaret ettik. Anıtkabirin ardından Yine 140 bin ülküdaşımız ile Arena Spor Salonuna geçerek 3. Türk Gençlik kurultayımızı görkemli, heyecanlı bir şekilde gerçekleştirdik. Bize 'Edirne Ülkü Ocakları bitti' diye arkamızdan laf eden densizlere de buradan rahmetli şehidimiz Mustafa Pehlivanoğlu ağabeyimizin bir sözüyle seslenmek istiyorum, 'Mustafalar ölür, Allah davası ölmez.' Ülkü ocaklarımızın sancağı Edirne'de ebediyen dalgalanacaktır. Birileri bu sancağın inmesini beklemesin, kendine pay çıkarmasın, biz ülkücü gençler olarak ilim irfan yuvamız olan ülkü ocağımızda. Nitelikli donanımlı gençler yetiştirmenin mücadelesini veriyoruz ve hazını yaşıyoruz."

Albayrak, ülkü ocaklarının bugünün Kuvayı Milliye teşkilatı olduğunu vurgulayarak, "Ülkücü gençler Anadolu'nun kapılarını Türk'e açan Alparslan'ın emanetçileridir. Ülkücü gençler Başbuğ Alparslan Türkeş'in yolunun takipçileridir. Ülkücü gençler İstanbul'u fetheden fatihin neslidir. Ülkü Ocakları Çanakkale ruhudur. Allah Ülkü Ocaklarını ve ülkücü gençliğin varlığını daim etsin.. Biz ülkücü gençler olarak lider Devlet Bahçeli'nin her daim yanındayız, emrindeyiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA