AK Parti Kars 6. Olağan İl Kongresi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (1) 'Öyle sanal oluşturulan mahkemelerle o Feto denilen alçağın uydurma temsilcileriyle kurulan mahkemeler asla benim ülkemi mahkum edemez' 'Kimisi Hans'ın kulu kölesi oluyor, kimisi Corc'un kulu kölesi oluyor, kimisi kurulan sahte mahkemelerde yargılanmak suretiyle güya benim ülkemi yargılamaya kalkıyor. Boşuna uğraşmayın. Bizim abdestimizden şüphemiz yok ki namazımızdan şüphemiz olsun' 'Gençler, ben inanıyorum ki hiçbir zaman ne makamların, ne paranın, ne pulun, ne beşeri bir gücün karşısında eğilmeyeceksiniz, eğilirseniz hakkımız size helal olmasın, eğilmeyeceksiniz. Eğer böyle olursak, işte 15 Temmuz'da bize saldıranlar geldikleri gibi giderler'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Öyle sanal oluşturulan mahkemelerle o Feto denilen alçağın uydurma temsilcileriyle kurulan mahkemeler asla benim ülkemi mahkum edemez." dedi.

Erdoğan, İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen AK Parti Kars 6. Olağan İl Kongresi'nde partililere hitap etti.

Konuşmasına, yaklaşık iki buçuk yıllık bir aranın ardından Kars'a geldiği için memnuniyet duyduğunu belirterek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin birliği, bayrağın dalgalanması, ezanların susmaması, vatanın selameti ve devletin bekası için bin yıldır bu toprakları kanıyla yoğuran tüm şehitleri rahmetle andı.

Erdoğan, "Benim dedem de burada Sarıkamış'ta şehadet şerbetini içmişti. Bu vesileyle ben de Kemal Dedem'e Allah'tan rahmet diliyorum. İşte onlar çağrı yapıldığı zaman Rize'den yola çıkmışlar, Rize'den yola çıkarak, onlar da Sarıkamış'a gelmişler, bu Sarıkamış'ta şehadet şerbetini içmişlerdi." ifadesini kullandı.

Salonda kendisini dinleyenlere "Şehadet, yüce bir makam. İnananı, işte bizim dinimizde çağrıldığı zaman yaz demez, kış demez yola koyulur ve o makama ulaşırdı. Ben, sizleri bu makama aday insanlar olarak görüyorum. Siz 15 Temmuz'da bunu ortaya koydunuz." diye seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kars'ın 15 Temmuz gecesi sokaklara çıkan, tankların önüne gövdesini siper ederek, kısa sürede hepsinin de kışlalarına geri dönmesini sağladığını anlattı.

Erdoğan, bu kahramanlıkları ve dirayetleri için her bir Karslıya ayrı ayrı şükranlarını sundu.

Kars'ın, dün olduğu gibi bugün de ülkesine saldırmak isteyenlere asla geçit vermeyeceğini bir kez daha gösterdiğini yineleyen Erdoğan, "Sizler bir kez daha Malazgirt'ten çok önce buraları hem manevi olarak hem de kılıcıyla fetheden Hasan Harakani Hazretleri'nin evlatları olduğunuzu gösterdiniz." dedi.

Erdoğan, Kars'a bir teşekkürü de 16 Nisan halk oylaması sonuçları için borçlu olduğunu vurgulayarak, Kars'ın yüzde 51 oy oranıyla "evet" diyerek, tercihini büyük ve güçlü Türkiye'den yana kullandığını gösterdiğini aktardı. İlçeler arasında da yüzde 66,7'lik "evet" oranıyla ilk sırada yer alan Sarıkamış'ı özellikle tebrik eden Erdoğan, Kars'ın gönüllerinde hep ayrı bir yeri bulunduğunu kaydetti.

- "Eğilirseniz hakkımız size helal olmasın, eğilmeyeceksiniz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada kökenine, mezhebine, meşrebine, görüşüne bakmaksızın asırlardır bir arada, kardeşçe, huzur içinde yaşayan Karslıları, tüm Türkiye'ye ve bölgeye örnek gösterdiklerini aktardı.

Erdoğan, Türk'üyle Kürt'üyle Terekeme'siyle Azeri'siyle ayrılığın değil, birliğin olduğunu vurgulayarak, konuşmasına şöyle devam etti:

"Biz yaratılanı Yaradan'dan ötürü sevdik. Biz ayırabilir miyiz insanoğlunu birbirinden? Rabbim bizleri farklı kabileler, kavimler halinde yarattı ama ayrılık için değil. Birbirimizi iyi tanıyacağız, iyi anlaşacağız. Üstünlük neyle? Kavimle mi, kabileyle mi? Değil. Ya? İttika, takva. Üstünlük onunla. Ben, sizi bu yarışın içinde işte bu şekilde görüyorum ve sizleri Allah için seviyorum. Makamınız, mevkiniz, paranız, pulunuz değil, sadece ittika."

Erdoğan, salondakilerin "Dik dur eğilme" sloganları üzerine "Biz ne zaman eğildik ki? Beşer planında kimsenin karşısında bugüne kadar eğilmedik, biz sadece ve sadece Rabbimizin huzurunda rükuda ve secdede eğildik, başkası asla. Gençler, ben inanıyorum ki hiçbir zaman ne makamların, ne paranın, ne pulun, ne beşeri bir gücün karşısında eğilmeyeceksiniz, eğilirseniz hakkımız size helal olmasın, eğilmeyeceksiniz. Eğer böyle olursak işte 15 Temmuz'da bize saldıranlar geldikleri gibi giderler." karşılığını verdi.

- Sanal oluşturulan mahkemeler

15 Temmuz gecesi 250 şehidin ve 2 bin 193 gazinin olduğunu anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu görüşlerini paylaştı:

"Ama birileri Amerika'ya gider, birileri Batı'nın değişik ülkelerine gider ama bu ülkenin asıl sahipleri yine burada kalır. Bak biz buradayız, onlar nerede? Kimisi Hans'ın kulu kölesi oluyor, kimisi Corc'un kulu kölesi oluyor, kimisi kurulan sahte mahkemelerde yargılanmak suretiyle güya benim ülkemi yargılamaya kalkıyor. Boşuna uğraşmayın. Bizim abdestimizden şüphemiz yok ki namazımızdan şüphemiz olsun. Onun için öyle sanal oluşturulan mahkemelerle o 'Feto' denilen alçağın uydurma temsilcileriyle kurulan mahkemeler, asla benim ülkemi mahkum edemez."

Bu sözler üzerine salondaki partililer, "Vur vur inlesin, Amerika dinlesin" sloganları attı.

(Sürecek)
Kaynak: AA