Yağlı Güreş Dünyaya Açılıyor

Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği ve Balıkesir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, Döşemealtı Belediye Meclis üyesi Ramazan Bahşi, bugün Başkent Ankara’daydı. Bir dizi ziyarette bulunan heyet önce Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ı makamında ziyaret ettiler. Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın’ın da katıldığı ziyarette yağlı güreş masaya yatırıldı.

Yağlı Güreş Dünyaya Açılıyor
Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği ve Balıkesir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz yağlı güreşin çok daha profesyonelce yapılması için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirterek, “Tek bir amacımız var o da ata yadigarı olan Yağlı Güreşi ülkemizin her bölgesinde ve hatta yurt dışında çok daha yaygın hale getirmek. Bu konuda Türkiye Güreş Federasyonu ile tam bir uyum içerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlerleyen süreçte ülkemizin her köşesinde çok iyi organizasyonların altına imza atacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

Bakan Osman Aşkın Bak ise son yıllarda Türk güreşinin ciddi bir yükseliş içinde olduğunu vurgulayarak, “Türk güreşi her geçen yıl üstüne koyarak başarılarını artırıyor. Son Olimpiyatların en başarılı branşı olan güreş bu seneyi de rekorlarla kapattı. Ben buradan Federasyon Başkanı Musa Aydın ve ekibini kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum. Sadece minder güreşi değil ata sporumuz olan yağlı güreşleri de çok önemsediğimizin bilinmesini istiyorum Yağlı güreş bu ülkede yüzyıllardır yapılıyor. Ve bizim ata sporumuz. Bu spora çok daha fazla sahip çıkmamız lazım. Sizleri bu özverili çalışmalarınızdan dolayı kutluyorum. Bizim yapabileceğimiz ne varsa bu konuda her zaman desteğe hazır olduğumuzu bilmenizi isterim” dedi.

Oldukça samimi bir ortamda geçen ziyaret sonrasında Bakan Osman Aşkın Bak’a hediyeler takdim edildi.

Heyet daha sonra geçtiğimiz aylarda yeni binasına taşınan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Burada yapılan sohbette de Türkiye Güreş Federasyonu ve Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği arasındaki işbirliği masaya yatırıldı. Federasyon Başkanı Musa Aydın ata yadigarı olan yağlı güreşleri daha iyi noktaya getirmek için birlikle iyi bir çalışma içerisinde olduklarını belirterek, “Yağlı güreşler birçok yerde yapılıyor. Ama bizim amacımız Türkiye’nin her bölgesinde ve daha modern bir şekilde organizasyonlar yapmak. Sadece ülkemizde değil başta Balkanlar olmak üzere tüm dünyaya bu sporu tanıtmak bizim asli görevimiz. En son yaptığımız Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası’nın finalini yağlı güreşlerle birleştirip tüm dünyaya bu sporu tanıtmak için önemli adımlar attık. Bu ve benzeri çalışmalarımız sürecek” açıklamasını yaptı.

Diğer yandan 5, 6, 7 Ocak tarihlerinde Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği ve Türkiye Güreş Federasyonu Antalya’da dev bir kurultay yapacak. Kurultayda tüm bu konular konunun en yetkili isimleri tarafından masaya yatırılacak.
Kaynak: İHA