Vali Gül Termal Tesisi Gezdi

Sivas Valisi Davut Gül, Sıcak Çermik Kaplıcasında özel sektör tarafından yapılarak kısa süre sonra hizmet vermeye başlayacak Bilici Termal’i ziyaret etti.

İş adamı Akif Bilici tarafından yaptırılan ve Mart ayında açılışı yapılması planlanan Bilici Termal inşaatını gezen Gül, tesisin son durumu hakkında bilgi aldı.

Türkiye'de yerden soğutma uygulaması, termal havuzlar, kür merkezi, aile banyoları, Türk hamamı, buhar banyosu, sauna, oyun salonları, açık hava ve kapalı sinema, alışveriş mağazaları, fitness salonları, çok amaçlı salonlar, kat bahçeleri, spor alanları gibi çeşitli donatıları barındıran tesisi gezen Vali Gül, "İlimize güzel bir eser kazandırılıyor. Keyifle, gururla gezdik. Son rötuşlar yapılıyor. İş adamımıza böylesi önemli bir yatırımı ilimize kazandırdığı için teşekkür ediyorum. Yeni termal tesis ilimize hayırlı olsun." ifadesini kulandı.

Bölgeye İl Özel İdaresi olarak çeşitli çalışmalar yaptıklarını da vurgulayan Gül, ayrıca ÇETAB olarak termal alanlarda içme suyu ve kanalizasyon sıkıntısının giderildiğini belirti.

İlkbaharla beraber kanalizasyon ve yağmur hattı çalışmalarının da bitirileceğini aktaran Gül, Sıcak Çermik Kaplıcasının imar planının da bakanlık onayından çıktığını ve kesinleştiğini kaydederek, yatırımcıları kente davet etti.

Gül, 2016 yılında Sivas'a 640 bin ziyaretçi geldiğini anımsatarak, "2017 yılında bu rakam muhtemelen 700 binin üzerinde olacak. Önümüzdeki yıllarda ise bir milyonun üzerinde ziyaretçi alacağız. Allah hayırlı uğurlu etsin. Bu tesiste 180 kişi istihdam edilecek. Bu tür tesislerle turist sayımızda ciddi anlamda artmış olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA