Vali Gül Et Kombinasını İnceledi

Sivas Valisi Davut Gül, Et ve Süt Kurumu Sivas Et Kombinasında incelemelerde bulundu.

Sivas İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, idare tarafından yapımı tamamlandıktan sonra bakanlığa devredilen ve Et ve Süt Kurumu tarafından işletilen tesislerde, küçük ve büyükbaş hayvan kesimine başlandı.

Ulaş Kovalı bölgesindeki tesislerde incelemelerde bulunan Vali Gül’e, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, Ulaş Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürü Göksel Yerlikaya ile ilgili personeller eşlik etti.

Tesiste bir süre gezi ve incelemelerde bulunan Gül, tesisinin genel müdürü Zekeriya Güler’den yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Üreticilerin bölgedeki ihtiyacının karşılanmaya başlandığını belirten Gül, "Daha önce ufak tefek eksiklikler vardı, bunlar tamamlandı. Şuan hayvan kesimine de başlandı. İnşallah üreticiler hayvanlarını getirdiği sürece kesimler de devam edecek. Tesisin bu aşamaya gelmesinde bizlerden maddi manevi desteğini esirgemeyen başta Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz olmak üzere, milletvekillerimize, İl Özel İdare Genel Sekreterimize ve tüm ekibine teşekkür ediyorum. İlimize, üreticilere ve burada çalışanlara da hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA