Suriyeli Ve Türk Çocuklara Kırtasiye Yardımı

MEB tarafından yürütülen PİCTES projesi kapsamında, kent genelinde eğitim gören 44 bin 58 Suriyeli ve Türk öğrenciye kırtasiye malzemesi dağıtıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yürütülen Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PİCTES) kapsamında, Kilis'te eğitim gören 44 bin 58 öğrenciye kırtasiye yardımı yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce kent genelindeki ilk ve ortaokullara teslim edilen kırtasiye setleri, öğrencilere dağıtıldı.

Vali Mehmet Tekinarslan ile İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, Yunus Emre İlkokulundaki dağıtım töreninde öğrencilerle bir süre sohbet ederek ihtiyaç ve sıkıntılarını dinledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Alagöz, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk ve Suriyeli ayırt etmeksizin tüm öğrencilere destek verildiğini söyledi.

Türkiye'ye sığınan Suriyeli çocuklarının eğitime kazandırılması adına her türlü çalışmanın yapıldığını ifade eden Alagöz, kentteki okullarda öğrenim gören 55 bin öğrenciden yaklaşık 23 bininin Suriye uyruklu olduğunu belirtti.

Çocukların gelecekte faydalı bireyler olması için eğitimin çok önemli olduğunu vurgulayan Alagöz, "Suriyeli kardeşlerimizin, Türk çocukları nasıl eğitim alıyorlarsa aynı oranda bu eğitim sisteminden faydalanmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu kapsamda kentteki köylerimizdeki okullarımıza giderek çocuklarımızın sevincine ortak olduk." dedi.

Kaynak: AA