'Su Elçileri Eğitimi Ve Farkındalığın Artırılması' Projesi

Türkiye genelinde 19 ilde pilot olarak uygulanan "Su Elçileri Eğitimi ve Farkındalığın Artırılması" projesi çerçevesinde düzenlenen yarışmada birinci olan öğrenci Ayşen Şağban, Kale'de çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın TRT ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında 5. ve 6. sınıflar arası hikaye yazma dalında Türkiye birinciliği elde eden Kale Gülbağlık Ortaokulu öğrencisi Şağban, memleketi Kale'nin gurur kaynağı oldu.

Ülke genelinde 19 ilde pilot olarak uygulanan proje kapsamında birincilik elde eden Şağban, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından altın ile Kale Kaymakamı Murat Güneş, Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, Kale Cumhuriyet Başsavcısı Canberg Keleş tarafından plaket ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Gülbağlık Mahallesi sakinlerinden baba Osman Şağban, AA muhabirine yaptığı açıklamada 4 kızı olduğunu en küçük kızı olan Ayşen'in Türkiye birincisi olmasından dolayı gurur duyduğunu belirtti.

Türkiye birincisi Ayşen Şağban da, şunları kaydetti:

"Büyüyünce yazar olmak istediğim için şimdiden böyle güzel hikayeler yazabiliyorum. Bu yüzden 'Su Elçileri' konulu yarışmada birinci oldum. Hikayeyi yarışmaya uygun olarak suyun önemini anlatan hikaye yazmayı düşünmüştüm. Odamda oturup sessizce suyun önemini düşünmem yeterli idi. Halil, gariban bir köyde yaşıyordu. Tabii bizim köyümüz de buna benzediği için ben Halil'i böyle bir köyde hayal etmiştim."

Kale İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurettin Tıkım da başarılı öğrencilerinin hikaye dalında Türkiye birincisi olmasının kendilerini çok sevindirdiğini belirterek kendisine, okul müdürü ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Kaynak: AA