Silopi'de Filistinliler İçin Kermes Düzenlendi

ŞIRNAK -Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Selahattin Eyyübi ilk ve ortaokulu öğrencileri, Filistinliler için kermes düzenlendi.

Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Selahattini Eyyübi ilk ve ortaokulunda düzenlenen kermese katılan öğrenciler, evlerinden getirdiği çeşitli yiyecek ve eşyaları satışa sundu.

Okul Müdürü Mehmet Karakaya, kermeste yaptığı açıklamada, öğrencilerin isteği üzerine geliri Filistinliler'e gönderilmek üzere kermes düzenlediklerini söyledi.

Karakaya, şunları kaydetti:

"Okulumuzun isminden de anlaşılacağı üzere Kudüs fatihi Selahaddin-i Eyyubi komutanımızın ismini yaşatıyoruz. Bu sebeple bizler de bir şeyler yapma zorunluluğunda hissettik kendimizde. Evlatlarımıza geçen haftadan beri sürekli Kudüs'ü anlattık. Çocuklarımıza sürekli Filistin halkının yandında olmamız gerektiğinden bahsettik. Sürekli bizleri ortak paylaşımda olan şeyin İslam olduğunu söyledik. Bu sebepledir ki çocuklarımızın bu organizasyonu çıkarmalarına sebep olduk. Devasa kermesi evlatlarımızla beraber hazırladık."

Okul Alile Birliği Başkanı Lokman Babat da Kudüs'e sahip çıkmanın her Müslümanın görevi olduğunu belirterek, "Müslümanlar birbirine destek verirse hiç kimse bunu yapamaz." dedi.

Kermese, İlçe Milli Eğitim Müdür Bülent Dayanan, Eğitim Bir-Sen Silopi Temsilcisi Bilal Aksoy, AK Parti Silopi İlçe Başkan Yardımcısı Fuat Bilin, CHP Silopi İlçe Başkanı Ümran Cengiz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA