SGK Bor İlçesinde Doğum Hizmeti Verecek

AK Parti Bor İlçe Başkanı Mustafa Altunbaş, Borlu vatandaşların artık Niğde'ye gitmeden bazı işlemleri ilçede gerçekleştirebileceğini söyledi.

Altunbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada AK Parti olarak vatandaşların hizmetler konusunda rahatlatmak daha iyi hizmet vermek için çalıştıklarını söyledi.

Bor ilçesinin 62 bin nüfusu olduğunu hatırlatan Altunbaş, şunları kaydetti:

"Niğde'nin nüfusuna yakın bir nüfusa sahibiz. Bazı hizmetler ilimizde verilirken, Borlu hemşehrilerimin her seferinde Niğde'ye gidip gelmeleri zor oluyordu. Bakıma muhtaç kişiler, onların yakınları ve maddi durumu el verişli olmayan vatandaşlarımızın gidip gelmesi çok zor oluyordu. Bu sebepten dolayı AK Parti İl Başkanımız Mahmut Peşin ile beraber Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüyle bir görüşme gerçekleştirdik.

İl Müdürümüz de kurumlarında çalışan iki personelini ilçemizde görev yapmak üzere tahsis etti. Artık Borlu vatandaşlarımızın bu tür konularda Niğde'ye gitmelerine gerek kalmadı. Evde bakım müracaatı yapacak vatandaşlarımız ekonomik ve sosyal destek alacak vatandaşlarımız ve doğum yardımı alacak vatandaşlarımız işlemlerini artık Bor'da halledebilecekler."

Doğum yardımlarının da artık Bor'da verileceğini belirten Altunbaş şöyle devam etti:

"İlçemiz de hemen hemen her gün bir doğumun olduğunu var sayarsak vatandaşlarımız doğum yardımı almak için Niğde'ye gitmek zorunda kalıyorlardı. Bununla ilgili olarak da yaptığımız çalışmalar netice verdi. Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzde bu konu hakkında çalışmalar başlattı. Bu hizmetinde hayata geçmesi için ilçemizde bir alt yapı eksikliği varmış. Bu sorunda en kısa sürede halledilerek doğum yardımları ilçemizde verilmeye başlanacak."

Kaynak: AA