Ordu'da YİKOB-Belediye İşbirliği

Ordu Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB), kırsal alanda ihtiyaç duyulan acil alt yapı hizmetlerini tamamlamak üzere Ordu Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri ile protokol imzaladı.

Ordu'da YİKOB-Belediye İşbirliği
İçişleri Bakanlığının KIRDES Projesi çerçevesinde Ordu’da yürütülen çalışmalar ve yapılan hizmetlerle ilgili açıklamada bulunan Vali Seddar Yavuz, gönderilen ödenekle Ordu’nun 19 ilçesine acil altyapı hizmetlerinin yapılmakta olduğunu söyledi.



Yapılan altyapı hizmetlerinin ilçe Kaymakamlıklarınca belirlendiğini ifade eden Vali Yavuz, "İçişleri Bakanlığımız, Kırsal Altyapı Destekleme Projesi dahilinde ilimizin acil alt yapı hizmetlerinin yerine getirilmesi amacıyla 13 milyon 193 bin TL’lik bir ödeneği ilimize tahsis etti. Bu ödeneğe ilave olarak 1 milyon 190 bin TL ödeneği de Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığımız bütçesinden tahsis ettik. Toplamda 14 milyon 384 bin TL’lık bir bütçe oluştu. Oluşan bu bütçe ile 19 ilçe genelinde 57 km BSK yol, 48.50 km 1. kat sathi kaplama yol, 14.50 km 2. kat sathi kaplama yol, 28.57 km beton yol genel toplamda 148,5 km yol yapımı programlandı” dedi.

Yapılan çalışmalar ve hizmetler hakkında da bilgi veren Vali Yavuz, “Programlanan hizmetlerin hızlı bir şekilde tamamlanmasını sağlamak amacıyla Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığımız ile Ordu Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri arasında protokol imzalandı. Bazı alt yapı hizmetleri ise, bizzat YİKOB tarafından ihale edildi. Bugüne kadar 47,51 km BSK yol, 46,50 km 1. kat sathi kaplama yol, 11,50 km 2. kat sathi kaplama yol, 22,57 km beton yol olmak üzere genel toplamda 128 km yol yapımı gerçekleştirildi.

Programlanan hizmetlerin yüzde 81’i gerçekleştirildi.

Devam eden çalışmaların en kısa sürede tamamlanması için yoğun çaba sarf ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA