Öğrenciler Mevlana'yı Andı

Mevlana’nın 744’üncü vuslat yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen Şeb-i Arus programında öğrenciler, okudukları şiirler ve sema gösterileriyle Hz. Mevlana’yı andı.

Öğrenciler Mevlana'yı Andı
Mevlana Celaleddin Rumi, "Düğün Gecesi" olarak adlandırdığı ölümünün 744’üncü yıl dönümünde Esenler’de anıldı. Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü ile Örfi Çetinkaya İlköğretim Okulu’nun ortaklaşa düzenlediği Şeb-i Arus programı, Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Örfi Çetinkaya İlköğretim Okulu 1’inci sınıf öğrencisi Hatice Kübra Altun’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, minik öğrenciler Sümeyye Çakır ve Berna Yırtıcı’nın Mevlana Celaleddin Rumi’nin "Etme" şiirini okumasıyla devam etti. Öğrenciler, Hz. Mevlana’nın sözlerinden düzenledikleri oratoryo gösterisini de sundu.

Programda sunucu ve yazar Sencer Olgun kendi yazdığı "Kudüs" ve "Mevlâna" şiirlerini okuyarak birlik ve beraberlik mesajları verdi. Esenler Halk Eğitim Merkezi İlahi Grubu’nun okudukları ilahiler, salondakilere duygu dolu anlar yaşattı.
Kaynak: İHA