Mardin'de Engelli Kız Çocukları Kuaföre Götürüldü

Mardin Büyükşehir Belediyesince yürütülen proje çerçevesinde kentteki engelli kız çocukları kuaföre götürüldü. İstedikleri saç modelleri yapılan çocukların mutlulukları gözlerinden okundu.

Mardin'de Engelli Kız Çocukları Kuaföre Götürüldü
Mardin Büyükşehir Belediyesince, engelli kız çocuklarına yönelik “Engelsiz güzeller” adlı proje başlatıldı. Bu çerçevede, Mardinmasa ekipleri, araçlarla engellileri evlerinden alarak, kuaföre getirdi. Burada istedikleri saç modelleri yapılan çocukların mutlulukları gözlerinden okundu. Çok mutlu olduğunu anlatan bedensel engelli bir kız çocuğunun annesi, daha önce kendileriyle bu denli ilgilenilmediğini belirterek, Vali ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman ile Mardinmasa ekibine teşekkür etti.

Kardeşi engelli olan Zeynep Güner, kentte daha önce engellilere yönelik böyle bir projenin yürütülmediğini anlatarak, “Biz Mardin’de daha önce böyle bir şey olmadığı için şaşırdık açıkçası. Çok memnun olduk. Şimdiye kadar yapılmayan hizmetleri görüyoruz. Teşekkür ederiz” dedi.

Projeye katkı sunan kuaför Erkan Ciga ise, engelli çocuklarının hayallerini gerçekleştirmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Öncelikle Büyükşehir Belediyesi ve Vali Mustafa Yaman’ın yapmış olduğu bu projeden dolayı inanılmaz mutluyuz. Ben projeyi duyduğumda inanılmaz heyecanlandım. Çünkü ulaşabildiğimiz birçok insan var ve biz bunlara şahsi olarak ulaşamıyoruz. Çünkü insanlar engelli olduğu zaman evden dışarı çıkarılmıyor. Onları mutlu edecek aktiviteler yapılmıyor. Şimdi o çocukların kalbine dokunuldu. Geldiklerinde şaşkınlıkları tebessüme geçmeye başladı.

Saç kesim modellerini kendilerine seçtiler” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA