Maçka Parkın'ndaki 'Kıyafet' Davası

Kıyafete müdahale edildiği iddiasıyla çıkan tartışmaya ilişkin güvenlikçi Savaş İlter ile Çağla Köse'nin 'hakaret' suçundan yargılanmasına başlandı.

Maçka Parkı'nda kıyafete müdahale edildiği iddiasıyla çıkan tartışmaya ilişkin parktaki güvenlikçi Savaş İlter ile Çağla Köse hakkında "hakaret" suçundan açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, müşteki-sanıklar Çağla Köse ve Savaş İlter ile avukatları katıldı.

Duruşmada kimlik tespitinin ardından söz alan güvenlik görevlisi Savaş İlter, avukatı geldikten sonra savunma yapacağını söyledi.

Müşteki-sanık Çağla Köse de kendisine yeni avukat bulabildiğini, bu nedenle daha sonra savunma yapmak istediğini belirtti.

Bunun üzerine mahkeme, her iki sanığa avukatlarıyla birlikte savunma yapmaları için süre vererek, duruşmayı erteledi.

- İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Maçka Demokrasi Parkı'nda 29 Temmuz'da kıyafet nedeniyle tartışma çıktığı anlatılıyor.

Güvenlikçi Savaş İlter'in, kıyafeti nedeniyle Çağla Köse'ye "alenen hakaret" ettiği belirtilen iddianamede, Köse'nin de aleni tahrik altında güvenlik görevlisine "hakaret" ettiği vurgulanıyor.

İlter'in "hakaret" suçundan 3 aydan 2 yıla, Çağla Köse'nin ise "kamu görevlisine hakaret" suçundan 1 yıldan az olmamak üzere hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, her iki kişi de "müşteki" ve "sanık" sıfatıyla yer alıyor.
Kaynak: AA