Kırşehir'de Kentsel Dönüşüm Çalışmaları

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, kentin iki bölgesinde daha yeni kentsel dönüşüm projesi uygulanacağını belirtti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Neşet Ertaş Kültür Merkezinde "kentsel dönüşüm alanları hak sahipleri" toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Bahçeci, Türkiye'nin 2023 Kentsel Vizyon hedefine ulaşması için Kırşehir Belediyesi olarak üzerilerine düşen görevi yapacaklarını ifade etti.

Bağbaşı Mahallesinde üç etap halinde 2 bin 713 konutluk kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Bahçeci, banka evleri ve eski sanayi sitesi bölgesinde de kentsel dönüşüm yapacaklarını aktardı.

Banka evlerinde toplam 195, eski sanayi alanında ise 128 hak sahibi bulunduğunu hatırlatan Bahçeci, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 3 yıldır proje üzerinde çalışıyoruz. Belediyeye hak sahiplerini davet ederek bire bir bilgilendirme yapmaya devam edeceğiz. Çevre düzenlemeleri, çağdaş cephesi ile şehrimize yakışır deprem yönetmeliğine uygun binalar yapılacak. Banka evlerinde blokların hemen bitişiğinde aile yaşam merkezi, eski sanayi de ise blokların yanında gezegen evi ve bilim merkezi yapılacak. Gezegen evinin üst tarafı yeşil alan bodrum kat ise otopark olarak planlandı. Kentsel dönüşüm konusunda tecrübeli bir belediyeyiz. Bağbaşı Kentsel Dönüşümde 450 dönüm civarında alanı kapsayan 2 bin 713 konutta 3 etaptan oluşan bir dönüşüm sağladık. Bu dönüşümü de yüzde 100 vatandaş kabulü ile gerçekleştirdik. Banka evlerinde 80 ile 150 metrekare, eski sanayi alanında ise 80 ve 230 metrekare arasında daireler olacak."

Kaynak: AA