Kepez'de Aile İçi Şiddet Anlatıldı

Kepez Belediyesi, ‘Aile İçi Şiddeti Önleme Semineri’ düzenledi.

Kepez'de Aile İçi Şiddet Anlatıldı
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi ile Kepez Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Aile İçi Şiddeti Önleme Semineri’nde aile yapısını güçlendirecek önemli konulara değiniliyor.

Aile kavramının anlatıldığı seminer, yılın son ayında da ilçenin farklı noktalarında özellikle sorunlu aile bireylerine yol gösteriyor. 2017 yılının son semineri Şafak Mahallesi’nde hizmet veren Orhan Gazi Semt Konağı’nda gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi tarafından görevlendirilen Semra Eksilmez’in konuşmacı olduğu seminerde sadece kadına değil anne baba ve çocuğa yönelik şiddetin de üzerinde duruldu.

Tedbir kararları anlatıldı

Eşler için alınan tedbir kararları, kadın, çocuk ve eşlerin hakları, şiddet durumunda başvurulacak mevkilerin anlatıldığı seminerde Eksilmez, şiddet sorunu yaşayan bireylere ve ailelere de yol gösterici ipuçları verdi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ‘Aile İçi Şiddeti Önleme Semineri’ 2018 yılında da Kepez’in farklı noktalarında devam edecek. Kepez Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda da ‘Annelik, Çocuk Eğitimi, Kadın Hakları’ gibi birçok önemli konuda çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak, Kepezliler için bilgilendirme seminer ve konferansları düzenlemişti.
Kaynak: İHA