Kayseri'de FETÖ/PDY Davalarında Karar

'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla haklarında açılan ayrı ayrı davalarda yargılanan 8'i tutuklu 9 sanığa, 5 yıl 7 ay 15 gün ile 7 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları verildi.

Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında açılan davalarda yargılanan 9 sanık, 5 yıl 7 ay 15 gün ile 7 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmalarda, aralarında meslekten ihraç edilen polis ve öğretmenlerin de bulunduğu tutuklu sanıklar Harun Tatlı, İbrahim Türk, Yılmaz Denktaş, Habib Şahin, Nusret Karslı, Ercan Özcan, Muhammet Karaçalı ve Erkan Gültekin ile tutuksuz yargılanan Hidayet Esen ile avukatları hazır bulundu.

Tutuklu sanık Tatlı, örgütün mahrem yapılanması içinde yer aldığı, şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı, örgütle bağlantılı Aktif Eğitim-Sen üyeliği ve tanık beyanında ifade edilen örgütün sohbet imamı olduğu iddialarının doğru olmadığını ileri sürdü. Beraatini isteyen Tatlı, tahliye talebinde bulundu.

Savcı, esasa ilişkin mütalaasında, sanık Tatlı'nın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, Tatlı'ya 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Sanıklardan Erkan Gültekin de etkin pişmanlıkta bulunduğunu, 2012 sonunda katıldığı örgütten 2015'in başı gibi ayrıldığını, ByLock programını indirdiğini ve buna ilişkin bildiklerini anlattığını belirtti. Gültekin, "Dini duygularımla bu örgüte dahil oldum. Pişmanım, beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Mahkeme heyeti, 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verdiği Gültekin'in tahliyesine hükmetti.

Diğer tutuklu sanıklar Türk, Denktaş, Şahin, Karslı, Özcan ve Karaçalı da ByLock iddialarını kabul etmeyerek, beraat ve tahliye taleplerini iletti.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Denktaş'a 7 yıl 6 ay, Türk, Şahin, Karslı, Özcan ve Karaçalı'ya da 6 yıl 3'er ay hapis cezası verdi. Heyet, yurt dışı yasağı getirerek sanıkların tahliyesini kararlaştırdı.

- Duruşma salonunda gözaltına alındı

Tutuksuz sanık Hidayet Esen ise ByLock kullandığı iddiasını kabul etmedi. "Bilerek ve isteyerek vatana ihanet etmedim." diyen Esen, beraatini talep etti.

Heyet, 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdığı sanığın tutuklanmasına karar verdi. Sanık Esen, kararın ardından, duruşma salonunda hazır bulunan polislerce gözaltına alındı.
Kaynak: AA