Kara Havacılık Komutanlığı'ndaki Darbe Girişimi Davası

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığı'ndaki eylemlere ilişkin 152'si asker, 3'ü sivil 155 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığı'ndaki eylemlere ilişkin 152'si asker, 3'ü sivil 155 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları'ndaki salonda görülen duruşmaya, sanıklar, müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada savunma yapan Mustafa Ormantepe, olay tarihinde Malatya 2. Kara Havacılık Alayı'nda teknisyen astsubay olarak görev yaptığını, verilen emir üzerine darbe girişiminden bir gün önce Ankara Kara Havacılık Komutanlığı'na gittiğini anlattı.

Ankara'ya geldiğinde Güvercinlik'te bulunan Kara Havacılık Komutanlığına gittiğini daha önceden verilen emir doğrultusunda Kara Havacılık Alayı Taarruz Tabur Komutanı Yarbay Özcan Karacan ile makamında görüştüğünü ileri süren Ormantepe, "Bana akşam tatbikat olduğunu, saat 20.30 sıralarında birliğe gelmemi söyledi. Ben de görevin içeriği ile ilgili bilgi sordum. Herhangi bir sorunun olmadığını, rutin görev olduğunu söyledi." ifadelerini kullandı.

Ormantepe, Kara Havacılık Komutanlığına gittiğinde uçuş hattının olduğu kısımda Bakım Tabur Komutanı Yarbay Murat Bolat'ın görevli teknisyenlere helikopterlere mühimmat yüklemesini emrettiğini ileri sürdü. Komutanın verdiği emri yerine getirdiğini ifade eden Ormantepe, Atak helikoptere teknisyen Volkan Türkkorkmaz ile mühimmat yüklerken, helikopterdeki parçanın kırıldığını ve içerideki silah kullanılamaz hale gelince pilotların uçmadığı savundu.

Daha sonra Temelli'den Pilot Yarbay Hakan Erol ve Yüzbaşı Memduh Karagöl tarafından yeni bir Atak helikopteri getirildiğini beyan eden Ormantepe, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başımızda bulunan Yarbay Erdal Başlar ve Binbaşı Eyüp Ünal gelen helikoptere bindi. Bize hitaben 'Genelkurmay basıldı, acil oraya gideceğiz' dedi. Benden tekrar mühimmat yüklememi istediler. Biz de yine orada bulunan teknisyenler Volkan Türkkorkmaz, Ömer Sezen ve Tamer Öğüt ile birlikte helikoptere mühimmat yükledik. Aynı pilotlar, helikopterle saat 23.00 sıralarında uçtular. 15 dakika sonra geri döndüler ve silah sisteminde arıza olduğunu söylediler. Hemen giderilmesini istediler. Biz de bu sırada internette olağan dışı olaylar olduğunu fark edince giderilmesi kolay olan bu arızayı tamir etmedik. Pilotlar ısrarla arızanın giderilmesin istese de tamirini yapmadık."

Sabaha karşı Kara Havacılık Komutanlığından helikopterle Akıncı Üssü'ne götürüldüklerini belirten Ormantepe, oradan da kendi imkanlarıyla ayrılarak, emniyete gidip ifade verdiğini savundu.

Tutuksuz sanık Kemal K. de ortaokul yıllarında FETÖ ile tanıştığını, o dönem "cemaat" olarak bildiği yapının evlerine gittiğini itiraf etti. Kemal K, 1999'da harp okulunu kazandıktan sonra ortaokul yıllarından tanıdığı örgüt abisinin kendisiyle irtibat kurduğunu ve bunun üzerine birkaç kez daha evlerine gittiğini anlattı.

Mezun olduktan sonra örgütle irtibatını kopartmaya çalıştığını ancak o kişinin kendisini sürekli ankesörlü numaralardan aradığını, görüşmek istememesine rağmen şahsın ısrarı üzerine nadiren görüşmelerinin devam ettiğini ifade eden Kemal K, Ankara'da göreve başladığında aynı kişi tarafından örgüt mensubu olan Ali Ercan ve Taha Fatih Çelik ile tanıştırıldığını ve birlikte aynı evde kaldıklarını beyan etti.

Kemal K, kısa bir süre sonra örgüt abisiyle tartışma yaşadığını, bunun üzerine o evden ayrıldığını ve örgütle ilişkisini tamamen kestiğini vurgulayarak şunları anlattı:

"Ankara'da göreve devam etmek istememe rağmen 2011 yılında Malatya'ya tayin edildim. Bu tayinin FETÖ'nün bana cezası olduğunu düşünüyorum. Malatya'da örgütsel anlamda kimse benle irtibata geçmedi. İki yıl sonra Malatya'dan Ankara'ya Kara Havacılık Komutanlığı'na döndüm. O dönem devre birincisi olmama rağmen, hiç terfi alamadım. Bu yüzden askeriyeden ayrılıp sivil havacılıkta çalışmayı düşündüm. Ben hem Kobra hem de Atak helikopteri kullanabiliyorum. Eğer bunlarla ilişkim devam etseydi o gece beni de kullanırlardı."

Kemal K, samimi olarak örgütle alakalı tüm bildiklerini anlattığını hala aktif görevde olduğunu belirterek, beraatını talep etti.

Duruşmaya sanık savunmalarıyla devam ediliyor.
Kaynak: AA