İtalya'da Türk Öğrencilerden Piyano Yarışmasında Çifte Birincilik

Türk öğrenciler, Roma’da düzenlenen piyano yarışmasında iki birincilik kazandı.

İtalya'da Türk Öğrencilerden Piyano Yarışmasında Çifte Birincilik
İtalya’nın Roma kentinde düzenlenen "Rome Grand Prize Virtuoso 2017" Uluslararası Müzik Yarışmasında Bursa Akademix Güzel Sanatlar piyano öğrencileri Arya Su Gülenç ve Mert Hakan Şeker kategorilerinde elde ettikleri birincilik derecesinin ardından düzenlenen törenle ödüllerini aldılar.

İtalya’nın başkenti Roma’nın ünlü "Auditorium Parco della Musica" konser salonunda 19 Aralık 2017’de düzenlenen törenle ödüllerine kavuşan genç yetenekler, tören öncesi Roma Büyükelçimiz Murat Salim Esenli’nin davetlisi olarak Büyükelçilik binasında ağırlandılar. Büyükelçi Esenli, kendilerini Roma’da böylesi bir başarı nedeniyle ağırlamaktan duyduğu mutluluğu ifade ederken, "Kültür ve sanatın başkentlerinden biri olan Roma’da böylesi bir başarıyla ülkemizin adının anılıyor olması her şeyden önce şahsımı ve elçilik çalışanlarımızı çok mutlu etti. Çocuk yeteneklerimizin gelecekte dünya çapında isimler olmalarını yürekten diliyorum. Kültür ve sanat alanlarında gösterilen bu başarıları destekliyor ve devamını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Mert Hakan Şeker ve Arya Su Gülenç’in yanı sıra piyano öğretmenleri Elena Çekiç, müzik direktörleri Rüstem Avcı ve ödül alan öğrencilerin ailelerinin de hazır bulundukları davetin ardından, yarışma ekibi ödül töreninin düzenlendiği salondaki yerlerini aldılar. Ödül töreni sonrası heyecanı gözlerinden okunan çocuk yetenekler, tüm destekçilerine ve öğretmenlerine teşekkür ettiler. Arya Su Gülenç "Daha çok çalışıp, daha iyi yerlere geleceğim" derken, Mert Hakan Şeker "Benim için müzik bir yaşam şekli, her yarışmadan daha çok isteğiyle dönüyorum" dedi.

Roma’da iki ödül alan çocukların piyano öğretmeni Elena Çekiç, "Bu çocuklar hayatın en güzel şeyleri. Türkiye’de çok yetenekli çocuk var. Hepsine yardım etmek isterim" dedi.

Harika Çocuklar Yasası’nın yeniden gündeme gelmesi için mücadele veren müzik direktörü Rüstem Avcı ise, "Dünyadaki saygınlığınız kültür-sanat, bilim ve teknolojide varlığınızla doğru orantılıdır. Yaşadığımız bu kadim topraklar kültür ve sanatın yatağı. Yeni nesilleri bu alanlarda ciddi devlet politikalarıyla desteklemek gerekiyor. Batı öyle yapıyor, sesimin çıktığı, gücümün yettiği yere kadar yineleyeceğim ’Harika Çocuklar Yasası’ derhal çıkartılmalı. Bu çocuklar kaderlerine terk edilmemelidir"

(Abdullah Çibir / İHA)
Kaynak: İHA