İsmail Öz, Pazarcılarla Bir Araya Geldi

Antalya Semt Pazarcılar Odası’nın 8 Ocak 2018 tarihinde yapılacak olan Olağan Genel Kurulu öncesi Başkan İsmail Öz, esnafla bir araya geldi.

İsmail Öz, Pazarcılarla Bir Araya Geldi
Önceki seçimlerde 775 oyla başkanlığı kazanan İsmail Öz katılımın yüksek olduğu toplantıda " Ayrıştıran değil, birleştiren oda olma sözü vermiştik. Biz sorun değil, çözüm üreteceğiz." dedi.

Konuşmasında pazar esnafını yakından ilgilendiren Basit Usulde vergi çalışmaları ile ilgili de sona gelindiğini belirten Başkan Öz, “ Bu konu ile ilgili birkaç gün içerisinde genelge yayınlanacağının müjdesini aldım. Şu anda pazarcı esnafını sayılan, sevilen bir meslek haline getirdik. Bizler, yıllarca çamurlar içinde, tuvaletsiz, elektriksiz, yağmurun altında tezgah açtık. Şimdi Allaha şükürler olsun, hepiniz düzgün yerlerde işinizi yapıyorsunuz ve her şey çok daha iyi olacak. Artık sizler işgalci değil, tahsis sahibi gerçek esnafsınız. Bundan 10 yıl önce kredi çekemezken, bugün pazarcımız için kooperatif kurduk ve saygın esnaf olduk. Kooperatifimiz takip oranı yüzde 11. Bu ortalamanın çok altında, beni orada da mahcup etmediniz, hepinizden Allah razı olsun” diye konuştu.

Antalya’da bir çok ilke imza attıklarını ve Türkiye’ye de örnek olduklarını ifade eden Antalya Semt Pazarcılar Odası Başkanı İsmail Öz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben Antalya’da ilk defa büyük kamyona açılan bir sistem kurdum kendinden açılmalı. 2005 yılında peynirci esnafını pazarlardan kaldıracaklardı. Karavan sistemini getirerek, esnafımızı kurtardık. Yine Türkiye’de ilk defa 1996 yılında Pazar yönetmeliğini Kepez Belediye Meclisi’nden geçirdik. Şimdi o yönetmeliğin yüzde 80’i , 2012 yılında çıkan Pazar Yerleri Yönetmeliği’nde yer alıyor. Türkiye’de 2012’ye kadar bütün pazarcılar işgalciyken, şimdi tahsis sahibi. Cumartesi Pazar yeri, Türkiye’de pazarcıya ilk defa tahsis edilen yerdir. Türkiye’de üçüncü kapalı Pazar yapılan il de Antalya. Türkiye’de nüfus ve pazarcı sayısına göre en fazla kapalı Pazar olan il de Antalya. Bize diyorlar ki kapalı pazarı belediye yapsın, yapsın yani biz belediye Pazar yaptı da yapma mı dedik. Yaptığımız kapalı pazarlarda hangi esnaf zarar etti? Etmedi, etmeyecekte.”
Kaynak: İHA