Hollanda Büyükelçiliği'nden Akar'a Ziyaret

Hollanda Büyükelçiliği Siyasi İşler Uzmanı Elke Merks, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar’ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, Türkiye’de istikrarlı ve kararlı bir AK Parti hükümetinin olduğunu belirterek, halkın devlete güvendiğini, teröre ve terör örgütlerine prim vermediğini söyledi.

İki yıl önce yaşanan Çukur, hendek ve terör olaylarının, Diyarbakır ve halkın ekonomisine ciddi zarar verdiğini ifade eden Akar, “Etkin tedbirler sayesinde terörün minimize olduğunu görüyoruz, zararların tanzimi ve mağduriyetlerin, giderilmesi konusunda Hükümetimiz ciddi kaynaklar ayırmıştır. Hükümetimiz halkın terör olaylarında yaşadığı maddi manevi zararı karşılıyor, çalışmalar devam ediyor önümüzdeki yıllarda Diyarbakır tekrar Türkiye’nin önemli bir ticaret ve turizm merkezi haline gelecektir. Diyarbakır güvenli ve huzurlu bir kenttir. AK Parti her zaman halkın yanındadır. Bizim için önemli olan halkımızın huzurudur” dedi.

Kayyum atamaları konusuna da değinen Akar, “Kayyum atamalarının amacının belediyelerin ve kamu, kaynaklarını halkın hizmeti için, kullanmak amacı olduğunu bir yıl içerisinde önemli hizmetler olduğunu, gören halkımız, atanan kayyumlardan memnunlar, belediyelerin bütçesi ve kamu kaynakları halk için kullanılıyor. Diyarbakır şuan itibari ile şantiye yerine dönmüş durumda halkımız çalışmalardan memnun halkın parası yine halk için harcanıyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA