'Hidrolik Robot' Ödüle Layık Görüldü

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) öğrencisi Arda Şanlıtürk'ün tasarladığı "Hidrolik Robot" adlı materyal, "IV. Alan Eğitiminde Materyal Tasarımı Sergisinde" ödüle layık görüldü.

KMÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çevik'in danışmanlığında, yüksek lisans öğrencisi ve aynı zamanda Karaman Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulunda Fen Bilimleri öğretmeni olarak görev yapan Şanlıtürk'ün tasarlamış olduğu "Hidrolik Robot" bilim kurulu ve hakemler tarafından değerlendirilerek sergiye davet edildi.

Fen-Teknoloji-Mühendislik-Matematik (STEM) temelli eğitim projesi olan Hidrolik Robot, 320 proje arasından ilk 40'a girerek sergilenmeye hak kazandı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen sergi kapsamında Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinin alan eğitimcileri, öğretmenler ve öğretmen adayları derslerinde kullanacakları materyaller ile sergiye katıldılar.

Ders anlatımında kullanacakları materyallerini paylaşmak isteyen akademisyenler ve eğitimcilerin bir araya gelmesini sağlayan serginin sonunda 320 proje, bilim kurulu tarafından değerlendirmeye alındı.

Değerlendirme neticesinde yüksek bir puan alan Şanlıtürk, ödülünü Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Arslan'ın elinden aldı.

IV. Alan Eğitiminde Materyal Tasarımı Sergisinde almış olduğu başarıdan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Şanlıtürk, kendisine destek olan herkese teşekkürlerini iletti.

Kaynak: AA