Havza'da Mermer Ocağında Kapasite Artırımı

Havza ilçesi Taşkaracören Mahallesi'nde faaliyet gösteren mermer ve taş ocağının kapasite artırımı öncesi vatandaşlarla toplantı yapıldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Mahalle Konağı'nda gerçekleştirilen toplantıya, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ÇED ve Çevre İzinleri Şube Müdürü Haluk Kartal başkanlık yaptı.

Kartal, toplantının amacının, ilgili firma tarafından hazırlanan kapasite artırım projesi hakkında mahalle sakinlerinin görüşlerini almak olduğunu belirtti.

Konuşmanın ardından mermer ve taş ocağı işletmesi tarafından hazırlatılan kalker, mermer ocağı ve kırma eleme tesisi kapasite artırımı mahalle sakinlerine anlatıldı.

Mahalle sakinleri adına konuşan Taşkaracaören Köyü Tanıtım, Turizm, Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Hüseyin Kurt, mermer ve taş ocağının bölgeyi olumsuz etkilediğini belirterek, "Yazın tozdan ürünlerimiz, insan ve hayvan sağlığı olumsuz etkilenmekte. Yine burada çalışan kamyonlar nedeniyle yollarımız bozuldu. Yapılan patlamalar nedeniyle de evlerimizde çatlaklar oluşmakta. Mevcut işletme şu hali ile çevreye zaten zarar vermekte. Mahalle sakinleri olarak kapasite artırımına karşıyız." diye konuştu.

Toplantıya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Temsilcisi Meral Erkan, projeyi hazırlayan firma yetkilileri, mahalle muhtarı Nurettin Doğan ve mahalle sakinleri katıldı.

Kaynak: AA