Hataylı Sahaf, AVM'lerden Dertli

Antakya Tarihi Uzun Çarşı’da yıllardır kitap satışı yapan Murat Güler, alışveriş merkezlerinin (AVM) ve internetin yaygınlaşmasının satışları ciddi manada düşürdüğünü söyledi.

Kitapevinde, Türk klasikleri, dünya klasikleri, yeni çıkan güncel romanlar, rağbet gören güncel romanlar, araştırma üzerine yazılan kitaplar gibi yüzlerce çeşit eseri satışa sunduklarını söyleyen Güler, yeri gelince kitap satmak için pazar esnafı gibi bağırdıklarını söyledi.

Kardeşi ile beraber vatandaşa kitap okuma alışkanlığını geri kazandırmak için çaba gösterdiklerini söyleyen Güler, "Biz sahafız ve sattığımız şey de kitap ama bazen domates salatalık satar gibi bağırıyoruz kapının önünde. Bağırmamızın sebebi belki insanların dikkatini çeker de birkaç kitaba bakar mantığıyla bunu yapıyoruz. Bu aslında olmaması gereken bir şey ama şu an durum bunu gerektiriyor." şeklinde konuştu.

Kitabın, nereden alınırsan alınsın kişiye vereceği bilginin değişmeyeceğini aktaran Güler, satışın yanı sıra kitap değiştirdiklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA