Hasköy'de Servis Şoförlerine Eğitim Verildi

Muş’un Hasköy ilçesinde polis ve jandarma ekipleri tarafından taşımalı eğitimde görevli servis şoförlerine eğitim verildi.

Hasköy'de Servis Şoförlerine Eğitim Verildi
Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıya katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet Bozyel, Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliğinden polis memuru Yunus Duran ve Jandarma Uzman Çavuş İsmail Bilgiç tarafından okul servis şoförlerine temel eğitimler verildi.

Trafik kurallarına uyulması noktasında servis şoförlerinin çok dikkatli olması gerektiğine dikkat çeken Milli Eğitim Müdürü Necdet Bozyel, trafik kazalarına bakıldığı zaman daha çok insan unsurlu kazaların meydana geldiğini ifade etti.

Kazalar nedeniyle birçok can ve mal kaybının yaşadığını hatırlatan Bozyel, "Trafik kazalarının önüne geçmemiz için trafikte seyir halindeyken lütfen dikkatinizi başka bir yere değil de işimize verelim. Aklımız başka bir yerde olunca trafik kazası da kaçınılmaz olur ve sizler araçlarınızda can taşıyorsunuz. Trafikte daima saygılı ve seviyeli olmak lazımdır. Herkes kendi aracının trafik polisi olmalı ki kazalara davetiye çıkmasın. Amacımız okul servis araçlarının ve şoförlerinin kurallara uymalarını sağlamaktır. Bu duyarlılığınız öğrencilerin okul ve evlerine güvenli bir şekilde gidip gelmelerini sağlayacaktır" dedi.

Servis şoförlerinin araçlarında birden fazla can taşıdıklarını ve bilinçli bir şekilde hareket etmeleri gerektiğini ifade eden polis memuru Yunus Duran, "Bilindiği gibi servis araçlarınızda birden fazla can taşıyorsunuz ve bunun bilinci içerisinde hareket ediniz. Büyük sorumluluk taşıyan bir işi icra ediyorsunuz. Bu sebepten dolayı can ve mal kayıplarının yaşanmaması adına trafik kurallarına uyalım" dedi.

Jandarma Uzman Çavuş İsmail Bilgiç ise, servis araçlarının köy içinde daha dikkatli kullanılması gerektiğini belirterek, "Köy meydanlarında küçük yaşta çocuklar olabilir o açıdan her zaman kontrollü bir şekilde geçişlerinizi sağlamaya dikkat ediniz" diye konuştu.

Toplantı, servis araç şoförleri ve eğitmenlerin karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.
Kaynak: İHA