Hamzadere Barajı Sulama Projesinde Sona Yaklaşıldı

Hamzadere Barajı sulama projesinin yüzde 70'inin tamamlandığı bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Edirne'de inşa edilen Hamzadere Barajı Sulaması projesinde yüzde 70 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldı.

Projenin tamamlanarak arazilerin sulamaya açılması ile bölge çiftçisi dekar başına 750 lira ilave gelir artışı sağlayacak.

İpsala ilçesinde inşa edilen ve 47 metre yükseklikteki Hamzadere Barajı 2011 yılında tamamlanmış, bu barajın sulama projesi çerçevesinde Edirne'ye bağlı Keşan, İpsala ve Enez ilçeleri, Yenikarpuzlu beldesi ile 28 köy bulunuyor.

Toplam 273 bin 350 dekar zirai araziyi suyla buluşturacak projede yapılan çalışmalarla 116.570 dekar arazi sulamaya hazır hale getirildi.

- 290 milyon liraya mal oldu

Açıklamada ayrıca görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 290 milyon lira yatırım bedelli projeyle, "Bakanlık olarak Edirne'de son 15 yılda muhteşem projelerin altına imza attık. Hamzadere Barajı Sulama projesi ile bölge çiftçimiz sulama alanında dekar başına 750 lira ilave gelir artışı sağlayacak. Ülke ekonomisine yıllık 205 milyon lira katkı verecek bu proje ile ayrıca 5 bin kişiye de istihdam alanı açmayı hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA