Hac Kayıtları Başlıyor

Hacca gelecek yıl gitmek için ilk defa kayıt yaptıracakların işlemlerini 21-29 Aralık tarihlerinde gerçekleştirecekleri bildirildi.

İl Müftüsü Doç Dr. Şahin Güven, yaptığı açıklamada, 2018 yılı hac organizasyonu kapsamında, ilk defa kayıt yaptıracakların 21-29 Aralık tarihlerinde ilgili bankalara 20 lira ön kayıt ücreti yatırarak https://hac.diyanet.gov.tr internet sitesi üzerinden veya müftülüklere bizzat giderek başvuru yapabileceklerini belirtti.

Başvuru yapacakların, kuraya birlikte katılmak istedikleri kişileri de kayıtlarda belirtebileceklerini aktaran Güven, önceki yıllarda kaydı olup kesin kayıt hakkı elde edemeyen hacı adaylarının kayıt yenileme işlemlerinin ise Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından otomatik yapılacağını ve bu kayıt yenileme işlemleri için herhangi bir ücret alınmayacağını kaydetti.

Güven, bunun dışında önceki yıllardaki kayıtları otomatik olarak yenilenecek hacı adayları arasında, ikamet ettikleri il ve ilçe, konaklama türü veya kura birliktelikleri gibi konularda değişiklik yapmak isteyenlerin aynı tarihler arasında il veya ilçe müftülüklerine başvurabileceklerini dile getirdi.

Hac başvuralarının sadece TC vatandaşları için alınacağını, Türkiye'de yaşayan yabancı uyrukluların müracaatta bulunamayacaklarını da ifade eden Güven, hacı adaylarının müracaatlarını yaptıktan sonra kayıt durumlarını https://hac.diyanet.gov.tr internet sitesinden sorgulayabileceklerini bildirdi.

Kaynak: AA