Gül Açıklaması 'Öğretmenler Artık Çocuklarına, Öğrencilerine Yaklaşmaya Korkar Oldu'

Adana’nın Kozan ilçesinde, Memur Sen ve Eğitim Bir Sen İlçe Başkanı Umut Gül, öğretmenlerin artık öğrencilerine yaklaşmaya korkar hale geldiğini söyledi.

Gül Açıklaması 'Öğretmenler Artık Çocuklarına, Öğrencilerine Yaklaşmaya Korkar Oldu'
Memur Sen ve Eğitim Bir Sen İlçe Başkanlığınca “Eğitimciye Şiddete Dur De” konulu basın açıklaması yapıldı. Ellerinde “Eğitimciye Şiddete Hayır” yazılı dövizlerle sendikaya üye okul idarecileri ve öğretmenlerin katılımıyla basın açıklaması yapan Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Kozan İlçe Başkanı Umut Gül, son günlerde eğitimcilere yönelik gerçekleşen şiddet eylemlerini kınadıklarını belirtti.

Gül, “Şiddete hayır diyoruz, şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu bildirmek istiyoruz. Bu öğrenci öğretmen ilişkisi, öğretmen veli ilişkisi hiç fark etmez konuşarak, birbiri ile iletişim kurarak bu tür sorunların giderilmesi noktasında çalışmalarımız var. Artık eğitim çalışanları belirli bir noktaya geldiler. Sürekli şikayet, problem, sorun, mesela bakanlığımızın Alo 147 hattı var. Bu hat şikayetin ilk aşaması olmamalı. Bu hat şikayetin son aşaması olmalı. Okullarda, iş yerlerinde bir olumsuzluk olmuş olabilir. Bu olumsuzluğu ilk önce okulda öğretmenimize, öğretmenimiz çözemiyorsa okul yönetimine, okul yönetimi çözemiyorsa ilçe veya il milli eğitim müdürlüklerine daha sonra bakanlığa duyurulabilir. Fakat 147 ilk aşama olmamalı en son aşama olmalıdır. Öğretmenler artık çocuklarına, öğrencilerine yaklaşmaya korkar oldu. Bu sebepten dolayı öğrenci öğretmen arasındaki uzaklaşmadan dolayı iletişim kopmaya başladı.

Öğrenci neden bu durumlara geldi. Niçin bir öğrenci silahıyla öğretmene ya da müdürüne silah dayama noktasına geldi aslında bunların incelenmesi lazım. Psikolojik danışmanların ve rehber öğretmenlerimizin okullarda etkin bir şekilde hizmet vermesi lazım. Bakanlık öğretmenin veli tarafından şikayetiyle değil de öğrenci öğretmen, öğrenci veli, veli okul yönetimiyle ilişkilerini düzenleme noktasında çalışmalar yapılırsa daha uygun olacağın düşünüyorum” dedi.

Kaynak: İHA