Eski Eşinin Öldürmekle Tehdit Ettiği Kadın Dışarı Çıkamıyor

Samsun’da 1,5 ay evli kaldığı kocasından boşanan ama ölüm tehditleri almaya devam eden 36 yaşındaki Deniz Ceylan, eski eşinin kendisini bulmaması için köşe bucak kaçıyor.

Eski Eşinin Öldürmekle Tehdit Ettiği Kadın Dışarı Çıkamıyor
Samsun’da yaşayan Deniz Ceylan 8 ay önce ikinci el eşya satışı yapan İ.L. (36) ile tanıştı. Deniz Ceylan ailesinin karşı çıkmasına rağmen İ.L. ile nikah masasına oturdu. Ancak evlendiklerinden bir süre sonra eşinin Samsun’dan taşınma isteğini reddeden Ceylan’ın kocasıyla arası açıldı. İddiaya göre, araları açıldıktan sonra konuşmak isteyen İ.L., bir restoranda Deniz Ceylan’ı dövmeye başladı.

Vatandaşlar genç kadını kurtarmaya çalışırken, İ.L., "Kimse karışmasın, o benim eşim" diyerek dövmeye devam etti. Polis geldiğinde ise olay yerinden kaçtı.

Genç kadın boşanma davası açtı. 1,5 ay evli kaldığı İ.L.’den boşanan Deniz Ceylan annesinin evine döndü. İ.L., boşanmalarına rağmen genç kadının peşini bırakmadı. İddiaya göre, İ.L. eski eşini, ailesini ve arkadaşlarını ölümle tehdit etmeye devam etti. Hakkında birçok uzaklaştırma kararı verilen İ.L., eski eşini rahatsız etmeyi bırakmadı.

Çaresizliğini sosyal medyadan yayınladığı video ile paylaştı

Yaşadığı korkuyu sosyal medya hesabından paylaşan ve kadınlardan yardım isteyen Deniz Ceylan, yayınladığı videoda, "Ölmekten korkuyorum saklanarak yaşıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Bana ve aileme zarar gelmesinden çok korkuyorum. İ.L. sürekli tehditlerine devam edip, tüm çevreme saldırıyor. Ve ben sonumun diğer kadınlar gibi olmasından çok korkuyorum. Saklanarak yaşamaktan bıktım. Lütfen bana yardım edin" ifadelerini kullandı.

“Evliliğimin ilk aylarında şiddete maruz kaldım”

Yaşadığı darp olayını büyük bir üzüntü ile anlatan Deniz Ceylan, “İlk darp olayını Şubat 2017’de nikahtan 1,5 ay sonra yaşadım. Beni evliliğimizle alakalı sorunları konuşmak için çağırdı ancak yumruk attı ve saçımdan sürükleyerek, beni darp etti. Bunların hepsi raporlarda sabit. Boşanma davası açtım. Boşanma davası sürecinde de birçok kez darba ve tehdide maruz kaldım. Bana, aileme ve arkadaşlarıma yönelik tehditleri oldu. Tehdit mesajlarını da savcılığa sundum. Hakkında 40’a yakın suç duyurusu mevcut. Birçok kez uzaklaştırma kararı da verildi.

Ancak birçok kez bu uzaklaştırma kararını ihlal etse de hakkında bir şey yapılmadı. Hiçbir şey yapılmayınca arkadaşlarımı öldürmekle tehdit etti. Iraklı bir arkadaşımı bıçak zoruyla kaçırıp yerimi öğrenmeye çalıştı. Iraklı da onun hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu” dedi.



“‘Kimse karışmasın, o benim eşim’ dedi dövmeye devam etti”

Eşinin kendisini herkesin içinde dövdüğünü belirten Ceylan, “Evlendikten sonra düğün yapacaktık. Ailem evliliğimizi istemediği için ailemin bilgisi dışında bu evliliği yaptım. Ailem daha sonrasında düğün yapmak şartıyla bu evliliği kabul etti. Bunları kabul ettikten sonra Samsun’dan gitmek için üzerimde çok baskı kurmaya başladı.

Ben Samsun’dan, ailemin yanından ayrılmak istemediğimi söyledim. İlk olarak telefonumu kırdı, bana vurmaya kalktı. Bu olayın ardından ablamın evine sığındım. Ertesi gün beni arayarak görüşmek istedi. Amaç sorunları çözmek değil beni dövmek ya da öldürmekmiş. Ben, ‘Yardım edin’ diye bağırdığımda da eşim, ‘Kimse karışmasın, o benim eşim’ şeklinde konuşunda orada bulunanlar yanımızdan uzaklaştı. Daha sonra koşarak mutfağa kaçarak elinden kurtuldum. Sonrasında ben hastaneden çıktığımda evimin önünde uzaklaştırma kararı olmasına rağmen arabayla beni ezmeye çalıştı. Daha sonra da beni arayıp, ‘Bu sefer elimden kurtuldun, elimden kurtulamayacaksın’ şeklinde cümleler sarf etti. Bunun hakkında da şikayette bulundum ve yine uzaklaştırma kararı verildi” diye konuştu.



“Korkudan dışarı çıkamıyorum, tabutumu mu delil olarak istiyorsunuz”

Aldığı tehditler sonrasında psikolojisinin bozulduğunu ve dışarıya çıkamadığını ifade eden Ceylan şunları söyledi:

“Şu anda bulunduğum yeri kendisi bilmiyor. Saklanıyorum. Evden dışarı çıktığım zaman da tek çıkmamaya çalışıyorum. Yerimi belki öğrenmiştir diye zorunda olmadıkça dışarıya çıkmıyorum. Gerekli işlemlerin bir an önce yapılıp, özgürlüğüme kavuşmak istiyorum. Devletten koruma talep ettik. Uzaklaştırma haricinde bir yaptırım olmadı. Koruma istiyorum dediğimde karşılık bulamadım. Gerekli mercilere başvursam da bir şey yapılmadı. Hayati tehlikem olduğuna dair birçok delil sundum. Ancak ‘delil olarak daha neyi istiyorsunuz, tabutumu mu delil olarak istiyorsunuz’ diye ifadeler de kullandım.”

Deniz Ceylan, yaşadığı olay sonrasında paylaştığı video ile birçok kadının kendisine destek verdiğini ve her gün destek mesajları aldığını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA