Didim'de Uyuşturucu Operasyonu

Aydın’ın Didim ilçesinde polisin uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyonunda 2 kilo 200 gram esrar, bir adet ruhsatsız tabancı ile 1 gram metafetamin ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden 1’i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre; Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, Altınkum Mahallesi Karakol Caddesi’nde şüphelendikleri bir aracı durdurdu.

Araç şoforü Y.T. ile otomobilde bulunan S.E.’nin sorgulamasında iki adet ‘ruhsatsız ateşli silahlar ile mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma’ suçu ile ilgili aranmasının bulunduğu tespit edildi. Şüpheli S.E.’nin üzerinde yapılan aramada ruhsatsız bir adet 7,65 milimetre çapında tabanca ve bu tabancaya ait 14 adet fişek, 20 gram esrar ve 1 gram metamfetamin uyuşturucu maddeleri bulundu. Araç sürücüsü Y.T.’nin aracında yapılan aramada ise 2 kilo 100 gram, evinde yapılan aramada da 80 gram esrar maddesi ele geçirildi.

Gözaltına alınan S.E. ve Y.T., Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından Adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Savcısı’nın sorgusunun ardından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye çıkarılan şüphelilerden S.E. serbest bırakılırken, Y.T. ise ‘uyuşturucu madde ticareti yapmak’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA