'Bylock' İtirafçısı Eski Polislere Hapis

Hatay'da 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan yargılanan ve örgütün haberleşme programı ByLock'u kullandıklarını kabul ederek itiraflarda bulunan 3 eski polis, 4 yıl 2'şer ay hapis cezasına çarptırıldı.

Hatay'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan haklarında 15 yıla kadar hapis cezası istenen 3 eski polis memuruna ilk duruşmada 4 yıl 2'şer ay hapis cezası verildi.

Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuksuz sanık İbrahim Çelik ile avukatı hazır bulundu. Diğer tutuksuz sanıklar Altekin Şirin Osmaniye 2. Ağır Ceza Mahkemesinden, Müjdat Yazar ise Manavgat 2. Ağır Ceza Mahkemesinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Sanık Altekin Şirin, savunmasında, 2006 ile 2016 yılları arasında Konya'nın Çumra ilçesinde çalıştığını, orada tanıştığı N.G. isimli polis memuru ile ailece görüştüklerini anlattı.

N.G'nin 2014 yılında yanındaki bir kişiyle evine geldiğini ve yeni aldığı telefonuna ByLock'u yüklediklerini belirten Şirin, "Program telefonumda 1 veya 2 ay kaldı. Ben hiç kimseye mesaj göndermedim. Birkaç kez merak ettiğimden açtım, dini içerikli mesajları gördüm. Bu programın örgüt tarafından kullanıldığını darbeden sonra öğrendim. Telefonum bozuldu. Tamir ettirdim daha sonra bu programı sildim." ifadesini kullandı.

Sanık Yazar, ByLock'u bir meslektaşının tavsiyesi üzerine telefonuna indirdiğini ancak hiç kullanmadığını anlattı.

Çelik de 2010 yılında örgüte ait dershaneye gittiğini ve öğretmeninin istemesi üzerine telefonuna ByLock yüklediğini ancak bir hafta sonra sildiğini kaydetti.

Mahkeme heyeti, sanıklara "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7 yıl 6'şar ay hapis ceza verdi. Etkin pişmanlık hükmünden yararlanan ve duruşmadaki tutumları göz önüne alınan sanıkların cezası 4 yıl 2'şer aya indirildi.

Kaynak: AA