Bilfen İzmir Liseleri Öğrencilerinden Sokak Hayvanlarına Mama Bağışı

Bilfen İzmir Liseleri öğrencileri, hayvan barınaklarını ziyaret ederek mama bağışında bulundu.

Bilfen Okulları'ndan yapılan açıklamaya göre, Bilfen İzmir Liseleri ile Hayvanlar İçin Projeler Derneği (HİPDER) iş birliğiyle sosyal sorumluluk etkinliği düzenlendi.

Etkinlik kapsamında öğrenciler, soğuk kış günlerinde yardıma her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyan sokak hayvanlarını, hayvan barınaklarında ziyaret ederek mama bağışında bulundu.

Sadece öğrencilerin değil Bilfenli velilerin de dahil olduğu projenin, uzun soluklu olması için çalışmalar devam ediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bilfen İzmir Liseleri Okul Müdürü Özlenen Özelli, sosyal sorumluluk ve toplum hizmeti çalışmaları kapsamında başlattıkları ve sürdürebilirliğini de devam ettirmek istedikleri hayvan barınakları ziyaretlerinin Işıkkent Hayvan Barınağı ile başladığını bildirdi.

Öğrencilerin gösterdiği hassasiyetin, duyarlılığın ve sokak hayvanlarına yardım etme isteğinin kendilerini bu çalışmayı sürdürmeye teşvik ettiğini aktaran Özelli, şunları kaydetti:

"Bilfen olarak akademik başarılarımızın yanında kültür, sanat, spor alanında da başarılı nesiller yetiştirmeyi sürdürüyoruz. Bizler için eğitimde atılacak en önemli adımlardan birisi de yaşadığı dünyaya saygılı, doğayı, hayvanları seven ve paylaşmanın değerini bilen öğrenciler yetiştirmek. Bu kapsamda atılan bu adım ve öğrencilerimizin tepkisi bizlere ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu bir kez daha gösterdi."

Bilfen Liseleri öğrencileri, hayvan barınağına yaptıkları bir ton mama bağışından sonra HİPDER Başkanı Funda Bonomo ile irtibata geçti. Bağış sonrası öğrencilere seminer veren Bonomo, öğrencilerin hayvanlar üzerindeki farkındalıklarını artırmalarını sağlayacak açıklamalarda bulundu. Ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin de katıldığı seminer sonunda uzun soluklu yapılabilecek projeler konuşuldu.

Kaynak: AA