Belediye Tahsildarının Zimmetine Para Geçirdiği İddiası

Çorum'un Osmancık ilçesinde zimmetine para geçirdiği iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen belediye çalışanı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Çorum'un Osmancık ilçesinde zimmetine para geçirdiği iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen belediye çalışanı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Osmancık Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde görev yapan Y.Ş. hakkında, muhasebe servisinde tahsildar olarak görev yaptığı dönemde zimmetine para geçirdiği iddiası üzerine belediye başkanlığı tarafından idari soruşturma başlatıldı.

Soruşturmada, bazı evrak ve hesaplarda usulsüzlük tespit edilmesinin ardından Y.Ş, açığa alındı. Ayrıca belediye başkanlığı tarafından Y.Ş. hakkında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Savcılığın talimatıyla polis ekiplerince gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Y.Ş, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bu arada Y.Ş'nin 2-3 yıllık süre içerisinde belediye hesabından zimmetine 300 bin lira geçirdiği öne sürüldü.

- Belediyeden açıklama

Osmancık Belediye Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, bir dönem Gelir Şefliğinde tahsildar olarak görev yapan Y.Ş. hakkında kurum dışı ticari ilişkileri olduğu, borçlu olduğu kişilerce icra takibi başlatıldığı yönünde belediyeye şikayetler geldiği belirtildi.

Kurum çalışanı Y.Ş. hakkında yapılan idari soruşturma neticesinde "evrakta oynama yaparak zimmete para geçirdiği" yönünde şüphe oluştuğu için başkanlık makamının onayı ile ikinci bir idari soruşturma için muhakkik görevlendirildiği ve personelin açığa alındığı kaydedilen açıklamada, "Ayrıca Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulmuş, adli makamlarca da kovuşturma başlatılmıştır. İdari soruşturma ve adli kovuşturma süreci devam etmekte olup gelişmeler kamuoyuna açıklanacaktır." ifadelerine yer verildi.
Kaynak: AA