Başkan Nehir Halkla Buluştu

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, ilçenin yaşanabilir hale gelmesi için çalıştıklarını belirterek, “Biz hizmet üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Başkan Nehir Halkla Buluştu
Moderatörlüğünü CHP Hatay İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Özgün’ün yaptığı halk buluşmasında Başkan Nehir, 2017 yılsonu değerlendirmesinde bulunarak, geleceğe dair hedeflerini anlattı.

Başkan Nehir, siyaseti çirkinleştiren figürlerin ve aktörlerin sözde halkçılık ve toplumcu hassasiyet adı altında sosyal demokrat ve sol değerlerin nasıl ayaklar altına alındığını hayretle izlediklerini ifade ederek, “Siyaset kurumunun bu kısır ve kirli cendereden kurtarılması gerekmektedir. İlçemiz adına bizim de böyle bir misyonumuz olduğunu düşünüyoruz. Aldığımız terbiye, geçmiş tecrübelerimiz, ait olduğumuz toplumun kadim öğretisi bize siyasetin bir kavga sanatı olmadığını, toplumsal sorunlara çözüm bulma sanatı olduğunu, ateşi sönmeyen bir hizmet sanatı olduğunu anlatır” şeklinde konuştu.

Yaklaşık 9 yıldır aynı heyecanla halkın karşında olma nedeninin halka hizmet etmenin tarifsiz mutluluk olduğunu ifade eden Başkan Nehir, “Bizi ısrarla hizmet etme yolundan çevirmek isteyenler oldu. Siyasetin sığ, bulanık sularına çekmek isteyenler oldu. Kimdi bunlar? Bunları tek tek ismen zikretmeyeceğim. Bunları sizler de en az bizler kadar biliyorsunuz. Bu kişiler dün eski belediye başkanı ve milletvekillerinin de iş yapmasına izin vermediler. Bugün de bizim hizmet üretmemizi engellemeye çalışıyorlar. Bunlar asalak, çalışmadan, üretmeden, emek harcamadan yaşamaya alışmış kirli yapılardı. Bu gün sağda solda hakkımızda konuşan, kirli dedikodular yayan, iftiralar atan ve bu söylentileri dolaşıma sunan kişiler hiç şüphesiz ki musluğu kesilen kişilerdir. Etrafınızda böyle kişiler varsa biraz kurcalayın. Göreceksiniz ki mutlaka şahsi bir menfaati zarar görmüştür” diye konuştu.

Belediye Başkanı Nehir, kendini eleştirenlere seslenerek, şöyle devam etti:

“Ne yapmışız? Samandağ’ın yaşanabilir bir hale gelmesi için çalışmışız, sokakları, yolları yürünebilir hale gelsin diye emek etmişiz. Onbinlerce metrekare parke döşemişiz, binlerce tonluk su depoları yapmışız, binlerce ağaç dikmişiz, parasını ödeyerek binlerce ton asfalt dökmüşüz, işçilerin geçmişe dönük bütün alacaklarını ödemişiz, geldiğimiz günden beri düzenli maaş ödemişiz, hayvan barınağı yapıp bunu büyükşehire devretmişiz, düzenli yapılar inşa edip Samandağ müteahhitleri için model oluşturmuşuz, arıtma tesisinde ciddi ilerlemeler sağlayıp büyükşehire devretmişiz, imar planlarını revize etmişiz, onlarca çocuk parkı yapmışız, çocuk kreş ve bakımevi açmışız, çok amaçlı salonlar inşa etmişiz, onlarca sosyal etkinlik yapmışız, kadınlar para kazanabilsin diye onlara ipekçiliği yeniden hatırlatmışız, kültürümüz ve Arapça dilimize sahip çıkmışız. Eğer bu insafsızca saldırılarınızın nedeni bu hizmetlerse, saldırmaya devam edin, çünkü biz hizmet üretmeye devam edeceğiz. Bu kadar kızgın olmanızın sebebi rant kapılarınızın kapanması ise ne yaparsanız yapın, o kapıları sımsıkı kapatmaya devam edeceğiz.”

Başkan Nehir, hakkında yapılan eleştirilere cevap verdi. Nehir şunları söyledi:

”Bugün size her kuruşun hesabını vermek için buradayız. Bize yapılan eleştirileri 4 ana başlıkta toplayabiliriz. ‘Yeşil alanlar azaltıldı’ denildi belirtmemiz gerekir ki yeşil alanlar biz yönetime geldikten sonra azalmadı, arttı. ‘Belediyeye ait taşınmazlar satıldı’ denildi. Biz yönetime geldikten sonra belediyeye ait taşınmaz sayısı ve metrajı azalmadı arttı. Yolsuzluk iddiaları ve borçlarla ilgili belediyeye geldiğimizde yıllık ekonomik büyüklüğümüz 6.5 milyon TL iken şimdi yıllık bütçemiz yaklaşık 50 milyon TL oldu. Belediyeye geldiğimizde borçlarımız 74 milyon TL idi, bugün 44 milyon TL’ye kadar düşürdük. Yani kişi başına düşen borç miktarı belediyeye geldiğimiz 2009’da bin 666 TL iken, bugün 376 TL. İstihdam sorunlarıyla alakalı işsizliğe çözüm bulma konusu ise bütün güç kaynak ve imkanları tırpanlanan Samandağ İlçe Belediyesi’nin değil, hükümetin ve milletvekillerinin sorunudur. Biz elbette elimizden geleni yapacağız. İş adamlarımız da elinden geleni yapsın, ama nihai çözüm hükümettedir, nihai çözüm Ankara’dadır.”

Yeni Çarşı Salonu’nda gerçekleştirilen halk buluşmasına, Hatay Milletvekili Serkan Topal, CHP Samandağ İlçe Başkanı Turgay Abacı, Samandağ Belediye Başkan yardımcıları, Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir’de katıldı.

Kaynak: İHA