Bağımsız Denetçilik Sınavı Ücretlerinin Havale Veya EFT Yoluyla Ödenmesine Yönelik Çalışma Yapılacak

Kamu Denetçiliği Kurumunun tavsiye kararı üzerine Bağımsız Denetçilik Sınavı ücretlerinin havale veya EFT yoluyla ödenmesine yönelik çalışma yapılacak.

Bağımsız Denetçilik Sınavı başvurusu için kredi kartı hariç alternatif ödeme yöntemleri getirilmesi talebiyle Kamu Denetçiliği Kurumuna (KDK) başvuruldu. Başvurucu, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (KGK) Başkanlığının yapmış olduğu bağımsız denetçilik sınavına girmek üzere başvuru yapmak istediğini ancak söz konusu sınav için ödeme türünün sadece “kredi kartı” olması ve kendisinin de kredi kartının bulunmaması nedeniyle başvuru yapamadığını belirterek, söz konusu sınava başvuracak adaylara sınav ücretini ilgili banka hesap numarasına elden yatırarak sınava girme imkanı tanınmasını istedi.

Başvuruyu inceleyen KDK, adayların talepleri doğrultusunda sınav sistemini geliştirmek üzere gerekli değişikliklerin yapılmasının sınav başvuru süreçlerinin kalitesini artırmak ve sınava girecek adayların talep ve beklentilerini karşılamak bakımından faydalı olacağı değerlendirmesinde bulundu.

Başvuruyu haklı bulan KDK, alternatif ödeme türleri ile ilgili olarak sınav yazılımında gerekli değişikliklerin yapılması, sınav ücretlerinin ödenmesi sırasında bankalarca yapılabilecek hataların ve talep edilebilecek havale ücretlerinin giderilmesine yönelik gerekli tedbirlerin alınması sonrasında adayların talep etmeleri halinde sınav ücretini banka hesabı yoluyla veya uygun bulunan diğer alternatif yöntemlerle ödeyebilmelerini mümkün kılacak sistem değişikliğinin gerçekleştirilmesi hususunda Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Başkanlığına tavsiye kararı gönderdi.

Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Başkanlığı, Tavsiye Kararına üzerine sınav ücretlerinin havale veya EFT yoluyla ödenmesine yönelik çalışma yapacağını KDK’ya bildirdi.
Kaynak: İHA