Ankara Valisi Topaca'dan, Şehit Polisle İlgili Açıklama

Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara’da bir polisin kazaen vurularak şehit olmasıyla ilgili “Bir terör boyutu tespit edemedik. Şahsın uyuşturucu ile ilgili geçmişten kayıtları var” dedi.

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde bir otobüste yapılan kontrol sırasında kaçan bir kişinin kovalanması sırasında açılan uyarı atışında bir polisin kazaen vurularak şehit olduğu olay ile ilgili Ankara Valisi Topaca olay yerinde açıklama yaptı. Topaca, “Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Sabaha karşı bu arama noktasında gerçekleştiren arama kontrol faaliyeti sırasında şüphelenilen şahsın aşağıya indirilip üzeri aranırken polisin elinden kurtulup kaçmaya çalışıyor. Yolun karşısına geçiyor. Polisler de takip ediyor ve o sırada hava karanlık. Polisimiz orada yaralanıyor ve kaldırıldığı hastanede şehit oluyor. Yakalanan şahsı da polis elinden yaralamış. Kişi ile ilgili araştırmamız devam ediyor. Otobüsteki bavulunda bir miktar uyuşturucu da bulundu. Üzerindeki kimliğin kendisine ait olup olmadığını araştırıyoruz. Muhtemelen üzerindeki kimliğinde sahte olduğunu düşünüyoruz. Adli süreç devam ediyor. Şahıs çok kısa bir süre sonra yakalandı” ifadelerini kullandı.

“Bir terör boyutu tespit edemedik”

Yakalanan şahsın yanında 11 yaşında bir çocuk olduğunu belirten Vali Topaca, “Tahmin ediyorum ki o çocuğu yanında götürme sebebi uyuşturucuyu perdeleme amaçlı. Normal bir baba görüntüsü vermeye çalıştığını tahmin ediyoruz. Bir terör boyutu tespit edemedik. Şahsın uyuşturucu ile ilgili geçmişten kayıtları var. Şahsın elindeki silah netleşmemekle birlikte şehit olan arkadaşımız yere düşünce elinden silahı düşüyor şahısta onu alıp kaçtığını tahmin ediyoruz. Ama henüz sonuçlar incelemeler netleşmediği için kesin bir şey söylemek doğru olmaz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA