'Allahuekber Şehitleri' Anılacak

Erzurum'un Şenkaya ilçesinde, 1. Dünya Savaşı'ndaki Sarıkamış Kuşatma Harekatı'nda Allahuekber ve Soğanlı dağlarındaki çatışma ve kış şartları sebebiyle şehit olan 40 bin muharip askeri anmak için yürüyüş düzenlenecek

Erzurum'un Şenkaya ilçesinde, Sarıkamış Kuşatma Harekatı'nda Allahuekber ve Soğanlı dağlarındaki çatışma ve amansız kış şartlarında şehit olan 40 bin muharip asker, düzenlenecek yürüyüş ile anılacak.

Erzurum'da, 1. Dünya Savaşı'ndaki Sarıkamış Kuşatma Harekatı'nda, Osmanlı 3. Ordu birliklerinin, düşman kuvvetlerine saldırısı öncesi ulaştıkları nokta olan kentin Şenkaya ilçesi Bardız köyünden yola çıkıp Allahuekber ile Soğanlı dağlarında çatışma ve kış şartlarında donarak şehit olan 40 bin muharip askeri anmak için hazırlıklar başladı.

103 yıl önce Sarıkamış Kuşatma Harekatı'nda en büyük kayıpların verildiği noktalardan olan Bardız köyündeki hazırlıklar kapsamında 24 Aralık'ta, şehitleri anmak amacıyla program düzenlenecek.

Erzurum Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle, Şenkaya Kaymakamlığı ve Şenkaya Belediyesince organize edilen programın gerçekleştirileceği gün, Bardız köy meydanında mehteran takımı gösteri yapacak, harekatın detayları vatandaşlara anlatılacak.

Programın devamında ilçedeki Yayla ve Çakırbaba şehitlikleri arasındaki 3,5 kilometrelik mesafede "Allahuekber Şehitlerini Anma Yürüyüşü" gerçekleştirilecek.

Erzurumlular, etkinliklerin yapılacağı gün il merkezinde Havuzbaşı Kent Meydanı'nda toplanarak, araçlarla Bardız köyüne gidecek.
Kaynak: AA