Alanya Yol Başından Sonra 'Akıllı Kent' Olacak

Antalya Büyükşehir Belediyesinin "Akıllı Kent Projesi" Alanya'da da hayata geçiriliyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi ile TÜRKSAT arasında e-devlet ve akıllı şehircilik üzerine başlatılan işbirliği çerçevesinde Antalya Akıllı Kent Projesi etap etap büyümeye devam ediyor.

Akıllı sağlık, akıllı trafik, akıllı çevre, akıllı enerji ve kentsel dönüşüm konularını içeren proje ile ilçeye 3 noktada ücretsiz internet ile 2 noktada da üzerinde şehir bilgilendirme ekranı kiosklar kuruluyor. Wifi ve kioksların yılbaşından itibaren ilçe sakinlerinin hizmetine sunulması planlanıyor.

Alanya Rıhtım Caddesi, İskele mevki, 700 metrelik yürüyüş yolu, Damlataş Mağarası, 100. Yıl Parkı, Kleopatra Plajı ve yürüyüş yolu çevresini kapsayacak ücretsiz wifi hizmeti için alt yapı çalışmaları sürüyor.

Öte yandan Alanya Rıhtım Caddesi Liman ile Kleopatra Plajı Yürüyüş yolu güzergahına 2adet kioks yerleştirilecek. Kentsel estetiğe ve görselliğe uygun konumlanacak olan kiosklaryerli ve yabancı misafirlere Antalya ve Alanya hakkında tarihsel, kültürel ve sanatsal bilgilere erişebilmeye imkan sağlayacak.

Harita tabanlı uygulama ile Alanya'da gidecekler önemli noktaları seçerek en kısa yol önerisiyle gideceği yere ulaşabilecek.

Kaynak: AA