Adanalı Ucuz Su İçiyor

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü Hüseyin Oprukcu, Adanalıların Türkiye’deki birçok ilden çok daha ucuza su tükettiğini söyledi.

Adanalı Ucuz Su İçiyor
Oprukçu, yaptığı açıklamada, Adanalıların sağlıklı içme ve kullanma suyuna yüksek ücretler ödemeden ulaşmasını sağladıklarını belirterek, kaç ton su kullanılırrsa kullanılsın, suyun birim fiyatını değiştirmediklerini belirtti.

Oprukçu, Aralık 2017 itibariyle şehir merkezine (Çukurova, Seyhan, Sarıçam, Yüreğir ve Karaisalı) uygulanan tarife meskenler için Kullanılmış Suları Uzaklaştırma Bedeli (KSUB) dahil 3,61 TL, şehir merkezi haricindeki Aladağ, Feke, İmamoğlu, Pozantı Saimbeyli, Tufanbeyli ilçelerinde meskenlere uygulanan tarifenin 1,89 TL iken; Karataş, Kozan, Yumurtalık ilçelerinde 2,33 TL, Ceyhan ilçesinde ise 3,28 TL olduğunu belirtti.

6360 Sayılı Kanunla tüzel kişiliği kaldırılarak mahalle statüsüne dönüşen ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet alanına giren beldelerde meskenlere uygulanan su tarifesinin KSUB dahil 1,89 TL olarak belirlendiğini, yine aynı kanunla mahalle statüsüne geçen köylerde ise su kullanım bedelinin 1,11 TL olduğunu kaydeden Oprukçu, diğer büyükşehir belediyelerinin içme ve kullanma suyu mesken fiyat tarifelerini (KDV hariç) şöyle sıraladı:

Ankara: 6,30 TL

İstanbul: 4,65 - 9,90 TL (kademeli tarife)

İzmir: 4,16 - 9,28 TL (kademeli tarife)

Sakarya: 3,70 TL

ASKİ Genel Müdür Hüseyin Oprukcu, "Adana, Türkiye’deki birçok ilden çok daha ucuza su temin ediyor. Şehrimizden daha ucuza su veren illerde ise kademeli tarifelerin uygulandığını görüyoruz. Yani belli bir kullanım oranını geçtiğinizde tarifenizde otomatik olarak iki katı artış oluyor. Adana’da ise ne kadar su kullanırsanız kullanın tarifeniz değişmiyor, sabit kalıyor” dedi.

Kaynak: İHA