Adana'da Cezaevindeki Yangına İlişkin Dava

Cezaevinde 3 çocuğun öldüğü yangını çıkarttığı iddia edilen 14 yaşındaki mahkumun 3 kez müebbet ve 12 yıl hapisle cezalandırılmasını istendi.

Adana'da, cezaevinde çocuk koğuşunda yangın çıkartarak 3 arkadaşının ölümüne yol açtığı öne sürülen çocuk hakkında 3 kez müebbet ve 12 yıl hapis cezası talep edildi.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık R.K. ile tarafların avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı, cezaevinde çıkan yangında yaralanan A.B. ile ilgili açılan davanın bu dava dosyasıyla birleştirildiğini söyledi.

Dosyada başkaca araştırılacak husus olmaması üzerine mahkeme savcısı esas hakkındaki mütalaasını verdi.

Cumhuriyet savcısı, R.K'nın üzerine atılı suçu işlediğini belirtip, M.E, F.K. ve M.A'nın ölümlerinden dolayı 3 kez müebbet, A.B'nin yaralanmasından dolayı 6 yıl, ceza infaz kurumuna zarar vermesi nedeniyle de 6 yıl hapisle cezalandırılmasını istedi.

Sanık R.K, esas hakkındaki mütalaaya katılmadığını ifade etti. Yangınla bir alakası olmadığını savunan R.K, "Beni diğer çocuklar dövdü, 'Sen üstlen.' dediler. Mecburen üstlendim." dedi. R.K, beraatini istedi.

R.K'nın avukatı da esas hakkındaki savunmalarını hazırlamak için süre talep etti.

Mahkeme heyeti, R.K'nın tutukluluğunun devamına karar verip duruşmayı karar için 15 Ocak 2018'e erteledi.

Adana E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumundaki çocuk koğuşunda 18 Ocak'ta çıkan yangında, 6 mahkum ile 5 infaz koruma memuru dumandan etkilenmişti. Çocuklardan karbonmonoksitten zehirlendiği belirlenen M.E. (16), F.K. (17) ve M.A. (17) tedavi gördükleri hastanelerde hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA