'Acı Tatlı Ekşi'nin Galası Yapıldı

Başrollerini Buğra Gülsoy ve Özge Özpirinçci'nin paylaştığı 'Acı Tatlı Ekşi' adlı filmin galası Kanyon AVM'de gerçekleştirildi Filmin senaristi ve başrol oyuncusu Gülsoy: 'Bizim kendi hayatımızdan, yaşadığımız, yaşamaya devam ettiğimiz duyguları içeren gerçek bir film olduğunu düşünüyorum' Oyuncu Özpirinçci: 'Benim ruhumdan, bedenimden, aklımdan, fikrimden, kalbimden bir parçanın olduğu bir karakter ve film oldu'.

Yönetmenliğini Andaç Haznedaroğlu'nun üstlendiği "Acı Tatlı Ekşi" adlı filmin galası yapıldı.

Kanyon AVM'de gerçekleşen galada basın mensuplarına açıklamada bulunan Haznedaroğlu, yapımın yılın ilk ve tek aşk filmi olduğunu söyledi.

Mutlu ve heyecanlı olduklarını dile getiren Haznedaroğlu, "Çekimler benim için çok çok önemli bir dönemdi. Çünkü çok inandığım ve sevdiğim oyuncularla çalıştım. Buradan hepsine çok teşekkür ediyorum. Herkes yüreğini, emeğini ortaya koydu. Genellikle oyuncular diziden çıkıp film yaparlar. Filme çok çalışılmaz. Biz ise filmimizde seyirciye gerekli değeri vermek için çok çalıştık." dedi.

Filmin senaristi ve aynı zamanda başrol oyuncusu Buğra Gülsoy da filmin çekimlerinin 2017 yazında çekildiğini aktararak, "Yoğun bir set süreci ve set öncesi süreçten sonra filmin çekimlerini tamamladık. Sonra 22 Aralık'ın gelmesini beklemeye başladık. Bu sürede tabii filmin montaj ve diğer aşamaları tamamlandı. İçimize sinen bir film yaptık." diye konuştu.

- "Yaşamaya devam ettiğimiz duyguları içeren gerçek bir film"

Gülsoy, seyircilerin filmi izlerken bütün duyguları bir arada göreceği yorumunda bulunarak, "Bizim kendi hayatımızdan, yaşadığımız, yaşamaya devam ettiğimiz duyguları içeren, gerçek bir film olduğunu, gerçek insanların anlatıldığını düşünüyorum. Umarım yolu açık olur." ifadesini kullandı.

Filmde "Duygu" karakterini canlandıran Özge Özpirinçci de, "Benim ruhumdan, bedenimden, aklımdan, fikrimden, kalbimden bir parçanın olduğu bir karakter ve film oldu. Benim için aynı zamanda provalar ve çekimler çok güzel bir süreç oldu. Eminim sonucu da bir o kadar güzel olacak." diye konuştu.

Pirinçci, filmin hikayesinin gerçek duygulardan esinlenerek yazıldığına işaret ederek, "Ben birebir bu hikayeyi kendim yaşamadım. Ama yaşayacak olsaydım ne olurdu diye düşündüm ve Duygu karakterini canlandırdığım için Duygu'ya karşı beslediğim hislerim çok gerçek ve çok canlı. Bu karakter benim için çok özel bir karakter." dedi.

Oyuncu Yusuf Akgün de "Hepimizin hayatına damga vuran bir süreç oldu. Yüksek standartlarda çalışma imkanı bulduk. Bütün oyuncuların rüyası olabilecek standartları bize sağladılar. Yönetmenimizle çok prova yapma şansı bulduğumuz için iyi bir ekip olduk." değerlendirmesini yaptı.

Gözde Türkpençe de film çekimlerinin kendisi için bir okul gibi olduğunu anlatarak, "Çekimlerde öğrendiğim şeyleri bir sonraki işimde de kullanacağım için çok mutluyum." şeklinde konuştu.

Galaya, aralarında Hülya Avşar'ın da olduğu çok sayıda davetli katıldı.

- Film hakkında

Romantik ve dram türündeki filmde ayrıca Füsun Demirel, Osman Alkaş, Rahmi Dilligil ve Somer Karvan rol alıyor.

Aynı zamanda "A Wedding Invitation" adlı filmin resmi uyarlaması olarak çekilen film 22 Aralık'ta vizyona girecek.

BKM yapımı filmin konusu ise şöyle:

"Birlikte büyüyen Murat ve Duygu çocukluklarından beri birbirlerine aşıktır. Murat yıllardır Duygu ile kavuşmanın hayalini kurar. Üniversiteden mezun olurken Duygu’ya evlenme teklif eder; fakat beklemediği bir cevapla karşılaşır. Duygu kendini evlenmek için hazır hissetmemektedir, gerçekleştirmek istediği hayalleri vardır. İki aşık bir anlaşma yapar; eğer beş yıl sonra ikisi de bekarsa evleneceklerdir. Yeniden birleşmek üzere ayrılan Murat ve Duygu için hayatın başka planları vardır."

Kaynak: AA