AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yücel'den EÜ'ye Ziyaret

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yücel, Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak'ı ziyaret etti.

Yücel, AB'nin Erasmus Programı'nın 30. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlik kapsamında EÜ Rektörü Prof. Dr. Budak'ı ziyaret ederek İzmir'de yapılacak etkinliklerle ilgili görüştü.

Ziyarette yaptığı açıklamada, AB'nin Erasmus Programı'nın 30. yılı dolayısıyla İzmir'in de aralarında bulunduğu beş ilde etkinlikler düzenlediklerini dile getiren Yücel, şunları kaydetti:

"Bu etkinlik, AB Bakanlığımızın AB Türkiye Delegasyonu ile ortaklaşa gerçekleştirdiği bir faaliyet. Erasmus Programı'ndan daha iyi nasıl yararlanılır onu değerlendireceğiz. Etkinlikten sonra başta Ege Üniversitesi olmak üzere bölgemizdeki diğer üniversitelerden Erasmus kapsamında daha fazla öğrenciyi yurt dışına göndermeyi, yurt dışında daha fazla öğrenciyi çekmeyi umut ediyoruz."

EÜ Rektörü Prof. Dr. Budak da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek öğrenci ve öğretim üyesi değişimi ve projelerin karşılıklı artırılması için çalıştıklarını belirtti.

AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yücel'e ziyaretinde, Ulusal Ajans Başkanı Mesut Kamiloğlu da eşlik etti.

Kaynak: AA