19 Mayıs'ta Çiftlere Kestane Bahçesi

Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde 12 çiftçiye kestane bahçeleri kuruluyor.

19 Mayıs'ta Çiftlere Kestane Bahçesi
19 Mayıs ilçesinde “Kestane Yetiştiriciliğinin Geliştirmesi Projesi” kapsamında 300 adet sertifikalı kestane fidanı dağıtımı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle 19 Mayıs ilçesinde kestane üretim alanlarını artırılması ve çiftçi gelirlerinin çeşitlendirilmesi amacıyla “Kestane Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi” uygulamaya konuldu. Proje kapsamında 19 Mayıs Kaymakamlığı önderliğinde 19 Mayıs İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personellerinin hazırlamış olduğu proje ile 12 çiftçiye 300 adet sertifikalı kestane fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.

Teslim edilen fidanlarla 15 dekar kapama kestane bahçesi kurulacak.

19 Mayıs İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Gül, “Çiftçilerimizin Kestane yetiştiriciliğine uygunluğu oluşturduğumuz komisyon aracılığı tespit edilerek uygun alanlarda ve uygun çeşit ile projelerimizi hayata geçiriyoruz, dikimini yaptırdığımız maruguel çeşidi kestanedeki hastalıklara dayanıklı olduğu için bu çeşidin projesini hazırladık ve çiftçilerimize verdik” dedi.

Törende 19 Mayıs Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Mehmet Gül, 19 Mayıs İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personelleri Ziraat Mühendisleri Halit Kıvanç Sekban, Emel Kocaman, Selda Eser, Meryem Çelik ve proje sahibi çiftçiler katıldılar.
Kaynak: İHA