Samsun'dan Kısa Kısa

Vezirköprü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti belirlendi.

Belediye Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda yapılan kapalı oylamaya Göllüalan Mahallesi Muhtarı İsmet Yıldız, Çanaklı Mahallesi Muhtarı Rasim Delioğlu ve Habibfakı Mahallesi Muhtarı Faruk Aktaş ile Tekkekıran Mahallesi Muhtarı Veli Öztürk katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan'ın Divan Başkanlığını yaptığı seçimde 159 muhtardan 145’i oy kullandı.

Yapılan oylama sonucunda İsmet Yıldız ve Faruk Aktaş Mütevelli Heyeti Üyeliğine seçildi.

Seçimi Vezirköprü Kaymakamı Yunus Emre Altıner, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Akdoğan ve muhtarlar takip etti.

- Lise öğrencilerinden Kudüs'e destek mektubu

Ladik Akdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Kudüs'e destek mektup yazdı.

Okulun Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hülya Seyrek tarafından hazırlanan "Kudüse Mektup Var" projesi kapsamında öğrencilerin yazdığı mektuplar, Kudüs Türk Elçiliğine gönderilmek üzere Ladik PTT Müdürlüğüne teslim edildi.

Seyrek, proje ile öğrencilerin aynı hüznü yüreklerinde taşıyan insanlarla üzüntülerini paylaşmalarını sağlamak ve bir anlığına bile olsa oradaki insanların neler yaşadığını hissedebilmelerini amaçladığını söyledi.

Öğrenciler mektuplarında, "Yazılı ve görsel medyada siz Filistinli kardeşlerimize baskı, şiddet, yalnızlaştırma ve insanlık dışı uygulamalara maruz kaldığınızı okuyunca veya izledikçe içimiz kan ağlıyor. Etrafınız kuşatılmış, özgürlükten uzak bir durumda yaşıyorsunuz. Şunu unutmayın ki biz her zaman size dua ediyoruz. İnşallah en kısa zamanda özgürlüğünüze kavuşursunuz. " ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA