(Özel) Amigurumi İle Organik Oyuncak Üretip Avrupa'ya Satıyorlar

Kökeni Japonya’dan gelen "amigurumi" tekniği ile üretilen sağlıklı ve yerli oyuncaklar, Gönenli kadınlar tarafından Türkiye ve Avrupa piyasasına satılıyor.

(Özel) Amigurumi İle Organik Oyuncak Üretip Avrupa'ya Satıyorlar
Balıkesir’in Gönen ilçesinde bulunan Kadın Girişim Kooperatifi’nde hanımlar amigurumi sanatı ile yerli ve çocuk sağlığına uyumlu oyuncaklar imal ediyor. Gönen Kadın Girişim Kooperatifi üyelerinden Kadriye Akgün Gedik, amigurumi tekniği kullanarak ürettikleri birbirinden güzel oyuncakları İHA’ya anlattı. Gedik, “Bir yıldan bu yana sağlıklı oyuncaklar üretiyoruz. İçine boncuk elyaf doldurulan ve çamaşır makinesinde 30 derecede yıkanabilen oyuncaklarımız tamamen insan sağlığına zararsız. Her çocuk sağlıklı oyuncaklarla oynamalı. Çocuklarımız kanserojen madde taşıyan sağlıksız plastik oyuncaklarla oynamamalı.” dedi.

Ürettikleri oyuncakları Türkiye içinde ve Avrupa piyasalarında sattıklarını ifade eden Gedik, “Sosyal medyada 6 yıldır eğitim grubum var. Bu grupta video ile bu sanatın nasıl yapıldığına dair eğitimler veriyorum. Bu grubumun 15 bin takipçi üyesi mevcut. Amigurumi her geçen gün Türkiye’de ve Gönen’de yaygınlaşan bir sanat dalı. Gönen Kadın Girişim Kooperatifi olarak bebeklerimizi satışa sunuyoruz. İleriye dönük çok güzel proje ve hedeflerimiz var. Yurt dışına da satmaya başladık. Hedeflerimiz büyük” dedi.

Amigurumi sanatı ile bebek ören Gülay Başoğlu ise, “Sık iğne ile tığ işi bilen bütün herkes bu teknikle bu sanatı yapabilir. Bunlar için sağlıklı organik ipler, kilitli gözler ve boncuk elyaf kullanıyoruz. Bebeklerimiz sağlıklı. Bu biraz masraflı bir sanat. İplerimiz organik olduğu için normal yünlere göre daha pahalı. Ama çocuklarını organik oyuncakla oynatmak isteyen anneler için bu masraflar önemli olmasa gerek” dedi.

Kaynak: İHA