Öldürdüğü kadının cesediyle 900 kilometre yol katetti

Adana’da polis, yaklaşık 6 ay önce kaybolan kadının tır sürücüsü tarafından otoyoldan alındığını, parasının çalındığı gerekçesiyle şoför tarafından öldürülüp 900 kilometre yolculuktan sonra cesedin Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bir sazlık alana atıldığını ortaya çıkardı

Öldürdüğü kadının cesediyle 900 kilometre yol katetti
Öldürdüğü kadının cesediyle 900 kilometre yol katetti
Edinilen bilgiye göre, olay 4 Temmuz günü Tarsus-Gaziantep Otoyolu Şambayadı Mahallesi Tır Denetleme Konaklama Tesislerinde meydana geldi. İddiaya göre, Neslihan Apa (36) isimli genç kadın 4 Temmuz günü evden çıktıktan sonra bir daha evine dönmedi. Bunun üzerine 5 Temmuz günü genç kadının kocası İ.A. (38) polise gelerek kayıp başvurusunda bulundu. Yapılan başvuru üzerine polis genç kadının gidebileceği yerlerde çalışma başlattı. Genç kadının öldürülmüş olabileceğinden şüphelenen Kayıplar Büro Amirliği olayı Cinayet Büro Amirliğine devretti.

Emniyet Müdürü Yıldız özel ekip kurdurdu

Bu durumun Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız'a bildirilmesi üzerine genç kadının katil ya da katillerinin yakalanması için Yıldız, deneyimli dedektiflerden özel ekip kurulması talimatını verdi. Kurulan özel ekip olayı çözmek için genç kadını araştırdı. Yapılan çalışmada genç kadının Tarsus-Gaziantep Otoyolu'na çıkarak burada sürücülerle fuhuş yaptığını tespit etti. Bu tespitin ardından polis otoyoldaki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Polis 4 Temmuz günü gece genç kadının 41 YR 192 plakalı tıra bindiğini belirledi. Tırın sürücüsünün Doğan Yıldırım (42) isminde bir kişi olduğu, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bir nakliyat firmasında çalıştığı tespit edildi.

900 kilometrede güvenlik kamerası çalışması yapıldı

Polis bu tespitin üzerine Adana'dan Gebze'ye kadar 900 kilometre boyunca güvenlik kamerası çalışması yaptı. Yapılan çalışma sonucunda Yıldırım'ın kadını aldıktan sonra Kütahya üzerinden Gebze'ye gittiğini belirledi. Polis bu arada savcılıktan alınan izinle teknik ve fiziki takipte başlattı. Polis zanlıyı yakalamak için araştırmasını derinleştirdi. Şahsı polis Adana'ya ya da yakın illere geldiği dönemlerde de fiziki olarak takip etti.

Kullandığı tır alınarak DNA araştırması yapıldı

Polis katili belirledikten sonra somut delil elde edebilmek için tır sürücüsünün çalıştığı firma ile de irtibata geçti. Polis zanlının kadını öldürdüğü tırı alıp DNA çalışması yapmak için firmaya zanlıya başka bir tır vermesini istedi. Firma bu istediği yerine getirince tır içerisinde polis yaptığı araştırmada yoğun olarak kan buldu. Bu kan genç kadının çocuklarından alınan kan örnekleriyle karşılaştırıldı. Yapılan bu karşılaştırmada çocukların kanı ile genç kadının kan örnekleri eşleşti.

Firma ile görüşülüp sürücünün İçel'e mal getirmesi sağlandı

Polis bu tespiti yaptıktan sonra firma ile ikinci kez irtibata geçip sürücünün İçel'e mal getirmesi istendi. Polis Adana'ya gönderilmesi halinde dikkat çekeceği için İçel ilini seçti. Zanlı 12 Aralık günü İçel'e mal getirmek üzere Gebze'den yola çıktı. Zanlı 13 Aralık günü İçel'de gözaltına alındı. Adana emniyetine getirilen zanlı burada verdiği ifadesinde cinayeti işlediğini kabul etti.

Öldürüp 900 kilometre yolculuk yaptı

Zanlı Doğan Yıldırım'ın, verdiği ifadesinde genç kadını daha önce tanıdığını bir kez otoyoldan alarak cinsel birliktelik yaşadığını kendisinin parasını çaldığını savunarak, 'Önceden tanıdığım için Adana'ya geldiğim gün 4 Temmuz günü yine aradım. Otoyola çıkmasını istedim buradan aldım yine cinsel birliktelik yaşadık. Daha sonra yine paramı çaldı. Ben de buna öfkelenip kızdım o beni tehdit edip bağırmaya başladı.

Bunun üzerine bıçağı çıkartıp rastgele bıçaklayıp öldürdüm. Genç kadın öldükten sonra tırın arka tarafındaki yatağa çıplak olarak yatırdım. Adana'dan Gebze'ye kadar tırda kaldı. Gebze de iş yerine yakın bir sazlık alana cesedini attım' dediği öğrenildi.

Sazlık alanda kemikler bulundu

Polis zanlıyı alarak Gebze'ye götürüp cesedin yerini göstermesini istedi. Polis 14 Aralık günü zanlının gösterdiği yerde yaptığı araştırmada kemikler bulundu. Kemikler adli tıp kurumu morguna götürülürken yakınlarından örnek alınarak DNA testi yapıldı. Testler sonucu kemiklerin genç kadına ait olduğu belirlendi.

Bu arada Doğan Yıldırım ise ifadesinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi. Zanlı çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
Kaynak: İHA