Kuveyt'te, Özbekistan Kültür Günleri

Kuveyt’in başkentinde bulunan Ahmad Al-Adwani Sanat Galerisi’nde Özbekistan kültür günleri başladı.

Kuveyt'te, Özbekistan Kültür Günleri
Özbekistan ve Kuveyt dostluk ilişkilerini pekiştirmek ve iki ülke arasındaki kültürel işbirliğine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilmesi planlanan kültür günleri Kuveyt’te Ahmad Al-Adwani Sanat Galerisi’nde başladı.

Özbekistan ve Kuveyt dostluk ilişkilerini pekiştirmek ve iki ülke arasındaki kültürel işbirliğine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilmekte olan kültür günleri, Özbekistan güzel sanatlar eserleri ve fotoğrafları sergisi açılışıyla başladı.

Açılış töreninde Özbekistan Kültür Bakanı birinci yardımcısı Ozodbek Nazarbekov, Kuveyt Bakanlar Konseyi Genel Sekreteri Ali Al-Iwihah, Kuveyt Kültür, Sanat ve Edebiyat Ulusal Konseyi Genel Sekreteri Yardımcısı Mohammad Al-Assousi, Özbekistan’ın Kuveyt büyükelçisi Bahromcon Aloyev, ülkedeki yabancı diplomatik misyon mensupları hazır bulundu. 22 Aralık tarihine kadar sürecek etkinlikler kapsamında Özbekistan turizm potansiyeli ve tarihi eserleri tanıtımı, “Özbekistan - Tolerans Ülkesi” konulu yuvarlak masa toplantısı, hat sanatı ustalık sınıfı, Özbek kültürüne ait kitap sergisi, konserler, film gösterimleri düzenlenecek.
Kaynak: İHA