İskenderun Devlet Hastanesi'nde İlk Açık Kalp Ameliyatı

İskenderun Devlet Hastanesi’nde ilk açık kalp ameliyatı gerçekleştirildi.

İskenderun Devlet Hastanesi'nde İlk Açık Kalp Ameliyatı
İskenderun Devlet Hastanesi’nde ilk açık kalp ameliyatı, 65 yaşındaki Suphiye Elhidad adlı hastaya yapıldı. Kalp krizi geçirerek hastaneye başvuran ve anjiyo yapılan hastaya diğer tıkalı olan iki damarın açılması için akçık kalp ameliyatı (bypass) yapılması kararı alındı. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Salih Kıvanç Bayatlı ve ekibi tarafından ilk açık kalp ameliyatı gerçekleştirildi.

İskenderun Devlet Hastanesine Sağlık Bakanlığı tarafından 2015 yılının sonunda açık kalp ameliyatları yapabilme izninin verildiğini aktaran Başhekim Dr. Veysel Yıldırım, “Altyapı çalışmaları sonunda önce 3. basamak cerrahi yoğun bakımımızı açarak, ameliyathane için gerekli cihaz ve tıbbi sarfa malzemeler tedarik ettik. Önce hastanemizde yılda 2 bin civarında hastaya, anjiyo tedavisi hizmeti verildi.

Bugün hizmetlerimize bir yenisini daha eklemiş olmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Aynı zamanda bunu bir başka açı olan, ortalama hasta memnuniyet oranımızla da açlıkça görebiliriz. Bu başarılar bir günde değil ekip ruhuyla devamlı ve azimle çalışarak elde edilmektedir” dedi.

Türkiye’de birçok ilde olduğu gibi Hatay’da da sağlık alanında büyük başarılar ve ilerlemelere tanık olduklarının altını çizen Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Sebahattin Yılmaz ise, “İskenderun Devlet Hastanesi ilk açık kalp ameliyatıyla başarılara bir yenisini daha kazandırdı. Bu bağlamda ilk açık kalp ameliyatını başarıyla gerçekleştiren değerli meslektaşlarıma ve ekibine teşekkür ederim. Bugün yoğun ve istikrarlı çalışmalarımızın meyvesini almış olduk” diye konuştu.

Kaynak: İHA